MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI YENİCE’DE BÜYÜK MORAL BULDULAR


 

adem_kar_yenice

Milliyetçi Hareket Partisi Yenice İlçe Teşkilatı tarafından MHP Milletvekili adaylarının tanıtımı için düzenlenen yemekli toplantı  organizasyonun da Yeniceliler MHP adaylarına sahip çıktı.

1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren MHP Milletvekili adayları Dr. Adem Kar ve Osman Aydın Yenice İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen birlik beraberlik yemeğine katıldılar.

Çok sayıda Yenice halkının katıldığı birlik beraberlik yemeğine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, yöneticilere ve MHP Yenice ilçe yöneticileri katıldılar.

YENİCE VE KARABÜK ARKAMIZDA

Birlik beraberlik yemeğinde Yenice ve Karabük halkının 1 Kasım tarihinde arkalarında olduğunu söyleyen MHP ikinci sıraya adayı Osman Aydın yaptığı konuşmada “Niçin Milliyetçi Hareket Partisine oy vermeliyiz. Bizim iktidarımız döneminde hiçbir zaman memurlar oradan oraya sürülmeyecek, Muhtarlar tek tek aranıp ‘şu kadar oy çıkmaz ise onları siz düşünün’ denmeyecek, TV kanalları muhalefet yaptığı için kapatılmayacak. Memurun sınavı kazandığı halde sırf bizden değil diye memuriyet hayatı bitirilmeyecek. En önemlisi annelerimiz çocuklarını askere gönderdiği zaman bir şey duyarız, şehit olur bizim evladımız diye, televizyonlarını kapatmayacak. Şehit haberleri sona erecek. Hiçbir terörist Türk bayrağı indiremeyecek. Ak Parti 13 yıllık iktidarları dönemlerinde sadece insanlara umut dağıttılar, Yenice’ye ne verdiler, şunu iyi biliyoruz, Yenice, diğer ilçeler ve Karabük arkamızda” dedi.

AK PARTİYİ SANDIĞA GÖMELİM

Adem Kar meclise sloganları ile konuşma yapmak için kürsüye gelen MHP birinci sıraya milletvekili adayı Adem Kar 1 Kasım tarihinde “AK Partiyi sandığı gömelim” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;

“1 Kasım seçimleri için yaklaşık 30 günden buyana Karabük ve ilçelerimizi karış karış geziyoruz. Son iki yıldır Türkiye’de yapılan araştırmaya göre en büyük sorun yoksulluk ve işsizlik olduğu olarak ortaya çıkmıştır. Bizde gitmiş olduğumuz her yerde yoksullaşmanın ve işsizliğin Karabük üzerindeki etkilerini incelemeye çalıştık.

Ortaya çıkan manzara ve bunun sebepleri ile ilgili Karabük’te 200 bine yakın insanımız yaşamaktadır. Bunun 35 bine yakını emekli. Son zamlarla birlikte emeklimizi ortalama bin tl maaş alıyor. Bunu eşi ile paylaşıyor. Yani emeklimiz ile eşinin eline geçen aylık para 500 TL. Bir taraftan 34 bine yakın Karabük ve ilçelerimizde asgari ücretle çalışanlarımız var, 13 bine yakın küçük esnafımız var.

200 bine yakın nüfuslu Karabüklümüzün ayda 500 TL’ye yaşamaya mahkum edilmiş. Sebepleri ortada, 2002 yılında emeklimizin maaşı 650 dolarken, bugün 350 dolara gerilemiştir. Emeklilerimiz bunu söylerken, devletimiz bunu görmezlikten gelmiştir”

AK PARTİ KARABÜK’Ü TEŞVİK DIŞINDA BIRAKTI

Karabük’ün teşvike alınmaması ile ilgili ne tür sıkıntıların ortaya çıktığını anlatan MHP Milletvekili Kar “Çankırı, Bartın ve Kastamonu 6 veya 7 sektörde teşvik alırken, 13 senedir 3 kez teşvik yasası çıkartan AK Parti Karabük’ü teşvik kapsamının dışında bıraktı. Bırakın dışarıdan yatırım almayı, Karabüklü yatırımcı bile rekabet edebilmek ve ayakta kalmak için yatırımlarını Karabük dışına çıkarttı.

Bir günde 6 bin tekstil işçimiz işsiz kaldı. 50’ye yakın haddehanemiz kapandı. Çiftçimiz Çankırı ile Kastamonu ile rekabet edemeyecek hale geldi. Tarlasını ekmiyor, Hayvancılık yapan köylümüz zarar ediyor, artık ahırında hayvan beslemiyor. Ormancımız 15 yıl önceki hala aynı ücretle köle gibi çalıştırılıyor. İşte AK Partinin 13 yıllık icraatının özeti bu” diye konuştu.

ORMAN KÖYLÜSÜNE SESLENDİ

Yenice’de bulunan orman köylüsüne de seslenen Kar “Eğer Ak Parti 7 Haziranda tek başına iktidar olsa idi 8 Haziran tarihinde ormanlarımız bir gecede elimizden alınmış olacaktı. 25 gündür bu özelleştirme ile ilgili süreci her toplantıda dile getiriyoruz, Ak Partiden hiçbir ses buna hayır diyemiyor. Çünkü Resmi Gazetede yayımlanan genelge ve bakanlar kurulunun yayınladığı karar ortada.

Mehmet Ali Şahin beyin Yenice’de bir ziyaretinde, bir köylümüz ‘sayın başkanım ormanlarımız özelleşiyormuş, bu konuda ne diyeceksiniz’ şeklindeki bir sorusuna, ‘benim böyle bir şeyden haberim yok, bana ormanla ilgili sormayı’ diye cevap veriyor. Türkiye’nin hükümetin ikinci adamı olarak bilinen Mehmet Ali Şahin Bey, Karabük ormanlarının Karabük halkının elinden alındığından haberi bile yok. Bunu bütün orman kooperatiflerimiz biliyor. Ancak, ormandaki ekmeğinden olmamak adına, işini kaybetmemek adına maalesef dile getiremiyor” dedi.

İŞİZLİĞE ÇARE BULAMIYORLAR

İşsizliğin her geçen gün attığını belirten MHP Karabük Milletvekili adayı Dr. Adem Kar “Kardemir’e 30 eleman alınacak, Karayollarına bin lira ile çalışacak eleman alınacak, Ak Partiye üye kaydı şartı ile işe yerleştiriliyor. Hastane taşeronuna temizlikçi, güvenlikçi alınacak, Ak Partiye kayıt ve Ak Partinin yürüyüş ve yapacağı propagandalara katılma şartı ile işe yerleştiriliyor.

yenice-mhp-1Karabük’teki işsizlik her geçen gün artarken, işsizliğe buldukları çare maalesef budur. Bu gün Ak Parti taşeron işçisine, memura, devlette, esnafa, köydeki muhtara devlet eli ile baskı kuruyor, eğer bu köyden, ilçeden şu kadar oy gelmezse vay halinize diyor. Artık Ak Partiyi sandığa gömme zamanı gelmiştir, gelip hep birlikte 1 Kasım tarihinde Ak Partiyi sandığa gömelim. Bizi destekleyin Yenice’yi hep beraber el birliği ile kurtaralım” dedi.

HALKIMIZA UMUT VAAT EDİYORLAR

Birlik ve Beraberlik yemeğinde son konuşmayı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptı.

Başkan Vergili konuşmasında şunları söyledi;

“Her seçim döneminde umut tacirleri yola çıkıp yeniden halkımıza umut vaat ediyorlar. Vermiş olduğu umutlar işsiz kardeşimize hizmet alım yoluyla iş vaadi, yoksul olan vatandaşımıza da Ak Partiye kayıt şartı ile yardım vaadi. Bunun dışında 13 yıldır Karabük’ümüze elle tutulur, gözle görülür hizmet gelmemiştir. Karabük halkımızı yıllarca merkez sağa oy vermiş, hep onları desteklemişler, fakat Karabük’e hiçbir hizmet gelmemiş. Ben 2009 yılında seçilme şansı en az olan belediye başkan adayıydım. Cenabı Allah bize belediye başkanlığını nasip etti ve seçildim. Yapmış olduğumuz hizmetlerle 500 binden fazla nüfusa sahip belediyelerden daha fazla. Ben 2014 yılında tekrar aday olduğum zaman bütün partililerin oyunu alarak yeniden belediye başkanı seçildim. Yeniden belediye başkanın seçilmemin en büyük sebebi 5 yıllık görev süremizde hiç partizanlık yapmadım. Karabük Belediyesine siyaseti sokmadım. O partili bu partili demedim. Yaptıkları tek iş partizanlık.

Teşvik kapmasına alınmadık 5 veya 6 bin tekstil işçisi işsiz kaldı. Kriterler öne sürüldü Rize ile aynı kriterleri taşımamıza rağmen orası Başbakanın memleketi olduğu için teşvik kapsamına alındı. Fakat biz giremedik ama Türkiye’nin ve Ak Partini ikinci adamı olan Mehmet Ali Şahin Beyin’in memleketi yani Karabük teşvike giremedi. Artık kararı siz verin.

Mehmet Ali Şahin bey hizmetlerden bahsediyor. Karabük’te 13 yıldır çakılı bir çivileri yoktur.  Mehmet Ali Şahin bey hala çivinin ne olduğunu anlayamadı. Kendi memleketine faydası olmamış bir büyüğümüz. Şu anda Ovacık’ın tabeladaki nüfusu 700, yaşayan nüfus 500. İki tane okul temeli attılar deme ki oradaki yaşlı ağabeylerimize eğitim verecekler. Zobran’a hapishane yapıldı, eğer o hapishane Ovacık’a yapılsaydı, Ovacık’ın bugünkü nüfusu 2 bin 500 olurdu ve Ovacık’ında hiçbir şeye ihtiyacı olmayacaktı. Sebebi Ovacık’ta Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için oraya hapishane yapılamıyormuş. Peki Mehmet Ali Şahin Beyin bakanlığı döneminde, Genel Başkan yardımcılığı döneminde sınıra çadır kurup PKK’lar için mahkeme kurmadın mı? 

Ben buradan şunu söylüyorum, gelin bir milletvekilini değiştirelim, Karabük’ün kaderini değiştirelim. 7 Haziran’da bir milletvekilini değiştirdik, Karabük’ün kaderi değişti. Eğer iki milletvekilini değiştirelim Türkiye’nin kaderini değiştiririz. Bu şekilde olursa Ak Parti kendi siyasetine çeki düzen verir”

 



 

Editör: Haber Merkezi