ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SEMİHA KARAOĞLU 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI YAYINLADI


ADD AYRICA ULUSAL EGEMENLİK YEMEĞİ DÜZENLİYOR


 

add-semiha23 Nisan Kutlama mesajı yayınlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şube Başkanı Semiha Karaoğlu, ayrıca 24 Nisan Cuma günü “Ulusal Egemenlik” yemeği düzenlediklerini de belirtti.

ADD Karabük Şube başkanı 23 Nisan Mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Her yıl 23 Nisan geldiğinde kutladığımız ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ milli bayramlarımızdan biridir. Özünde Atatürk’ün milli egemenlik ilkesi yatmakta millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ifade etmektedir.

Atatürk 23 Nisan 1920’de açılan Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün 23 Nisan 1924’te bayram olarak kutlanmasına karar vermiş bu tarihten 5 yıl sonra yani 1929 yılına gelindiğinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan UNESCO’nun 1979 yılını ‘Dünya Çocuk Günü’ olarak ilan etmesinin ardından uluslararası bir anlam ve önem taşımaya başlamıştır.

Günümüzde ülkemizde her yıl düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 40’ın üzerinde ülkeden gelen çocuklar katılmakta tüm dünyaya savaşların olmadığı bir dünyada kardeşçe yaşamanın ne kadar önemli olduğu çocuklar tarafından bir kez daha hatırlatılmaktadır.

Büyük Önder Atatürk’ün çocuklarına armağan ettiği bu bayram insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlaması özelliğiyle dünyada eşi ve benzeri olmayan bir bayramdır.

Biz çocuklarımızı çok seviyoruz ve onlara güveniyoruz. Yarının büyükleri olarak her alanda başarılı olacaklarına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Büyük Millet Meclisin açılışının 95. Yılını ve Ulusal egemenlik ve çocuk bayramını bir kez daha tebrik ediyor,  tüm çocuklarımıza sevgilerimizi sunuyoruz.”

ADD’DEN “ULUSAL EGEMENLİK” YEMEĞİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde "Ulusal Egemenlik" yemeği düzenledi.

Yemek yarın akşam saat:19.30 'da Büyük Kulüp'te gerçekleşecek.

Konu ile ilgili ADD Karabük Şube başkanı Semiha Karaoğlu "23 Nisan etkinliklerimiz bugün anıta çelenk sunumuyla başlayacak. Ardından Karabük Belediyesinin organize ettiği Karabük Kent Meydanındaki 23 Nisan kutlamalarına biz de katılacak ve miniklere balonlar, şekerler ve Atamızın resminin yer aldığı bayraklardan dağıtacağız. Etkinliklerimizi Cuma akşamı Büyük Kulüpte düzenlediğimiz 'Ulusal Egemenlik'  yemeği ile taçlandıracağız. Yemeğimize ilginin yoğun olması bizi çok sevindirdi. İçeriği dolu bir gece olacak. Tün dostlara şimdiden teşekkürler" dedi.