ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SEMİHA KARAOĞLU, PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KINADI


 

add_semihaAtatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabük Şubesi, Türkiye'de son günlerde yaşanan; halk, asker, polis ve kamu kuruluşlarına yönelik terör saldırılarını şiddet ve nefretle kınadı.

Şube Başkanı Semiha Karaoğlu,  yazılı basın açıklamasında terör olaylarının ülkeyi kargaşa ortamına sürüklemeye başladığını belirterek, "Halkımızın huzurunu, devletimizin düzenini bozmaya yönelik nereden ve hangi örgütten gelirse gelsin her türlü hain saldırıları ADD Karabük Şubesi olarak şiddetle kınıyoruz ve Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 'Yurtta barış dünyada barış' söz, düşünce ve eylemlerini görmek istiyoruz" dedi.

Karaoğlu şunları söyledi:

"7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra başlayan terör eylemleri; her geçen gün şiddet ve etkisini hissettirerek, asker ve polisimizin şehit olmasına, insanlarımızın ölmelerine ve yaralanmalarına neden olmakta.

Ülkemiz etrafında meydana gelen ve adeta yangın yerine dönüşen sınır komşularımızdaki ortamın, ülkemizdeki huzur ve güven ortamını, ekonomik ve siyasal istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesinin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu düşünüyoruz.

Aslında karşımıza çıkan son durum ve sonuçlar ülkemizde uygulanan iç ve dış politikaların Mustafa Kemal Atatürk'ün söz, düşünce ve eylemlerinden ne kadar uzak bir durumda bulunduğunun da bir göstergesidir.

Kesinlikle Türkiye'nin iç ve dış güvenliği sağlanmalı, demokrasi ve özgürlüğün en büyük düşmanı olan terörle sonuna kadar mücadele edilmeli ve bizler de bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti göstermeliyiz.

Saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, Türk milletine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ile yaralılara da acil şifalar dileriz" dedi.