SİYASİ PARTİLER YSK’YA ADAY LİSTELERİNİ BU GÜN 17:00’YE KADAR VERECEKLER


 

KARABÜK’TE ADAY LİSTELERİ NASIL ŞEKİLLENECEK..?


 

ADAYLAR

1 Kasım 2015 Tarihinde yapılacak olan Genel Seçim tekrarında siyasi partilerin illerdeki milletvekili adaylarının listelerini bu gün en geç saat 17:00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verecekler.

Karabük’te AK Parti, CHP ve MHP’nin adayları kim olacak?

AK PARTİ

AK Parti’nin Karabük’te 18 aday adayı var. Fakat adaylık listesinde Osman Kahveci, Mehmet Ceylan, Burhanettin Uysal, Sedat Namal, Ahmet Erorhan, Ömer Ayar ve Muzaffer Atılgan isimleri arasından iki kişi olması kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunu koruyan 24. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Karabük’ten aday olma ihtimali de yükseldi.

Şahin’in Karabük’ten aday olması durumunda listenin ikinci sırasında Osman Kahveci, Burhanettin Uysal ya da Mehmet Ceylan’ın yer alması bekleniyor.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabük Milletvekili adaylığı için müracaat eden iki isim var. Mevcut İl Başkanı Erdoğan Dinçel istifa ederek adaylık başvurusunda bulundu.

Ardından da Karabük’ün tanınmış Diş Doktorlarından Bora Beniç’in eşi Gülsün Beniç aday adayı oldu.

CHP’nin Karabük’teki listesinde çok ama çok büyük bir sürpriz olmazsa, birinci sırada Av. Erdoğan Dinçel’in ve ikinci sırada da Gülsün Beniç’in yer alması bekleniyor.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Karabük’te 7 Aday Adayı mevcut. Bu isimlerden sonra Dr. Adem Kar’ın da, 3 Eylül Perşembe günü seçim bölgesi tercihlerinde 1.sıra Ankara, 2. Sıra Karabük olmak üzere MHP Genel Merkezine adaylık müracaatında bulunduğu öğrenildi.

MHP’nin Karabük listesi, mevcut Milletvekili Durmuş Yalçın ile Dr. Adem Kar arasında şekillenecek. Şu anda büyük bir merakla beklenen MHP listesinin birinci sırasında acaba Yalçın mı yer alacak, yoksa Kar mı?

Tüm yurt genelinde olduğu gibi, ilimizde de hangi partiden kimin aday olacağı tüm kamuoyu tarafından merakla beklenirken, kesin sonuçlar yarın beşte belirlenecek.

İLK DUYAN SİZ OLUN

Karabük Net Haber olarak, yine geleneği bozmayacağız ve siyasi partilerin adaylarını ilk duyuran biz olmaya gayret edeceğiz.

Bu gün saat 14:00’den sonra edindiğimiz kesin adaylık bilgilerini siz okuyucularımızla paylaşacağız.

Bizi takip etmeye devam edin...

 

Editör: Haber Merkezi