Öğretmenlik mesleğine yeni atanan aday öğretmenler için değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.


 

20160331AW704611_01Milli Eğitim Bakanlığının ilk defa 2016 yılı Şubat döneminde uygulamaya başladığı Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Karabük’te adaylık sürecini geçirecek öğretmenler Öğretmenevinde bir araya geldi.

Vali Orhan Alimoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin, bütün icra edilen mesleklerin en önemlisi olduğunu belirtti.

Vali Alimoğlu, öğrenen ve öğretenden her zaman mutluluk duyduğunu da belirterek, “İnsan hayatında önemli bir basamak bir meslek seçimidir. Dünyanın en güzel işlerinden bir tanesi insan yetiştirmektir. Bugünlerde milletimiz yoğunlaşarak çocuklarımız nasıl yetişiyor diye üzerinde durmaya başladı. İşin esası öğrenmeyi öğretmektir” dedi.

Öğretmen adaylarına okullarda idealist ve başarılı meslektaşları örnek almaları uyarısında bulunan Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ise, “Okula yeni bir öğretmen geldiği zaman okulda maalesef kendini yenilmediği için çalışma zevkini kaybeden ve idariyi bahane ederek, sistemi eleştirerek bir şey ortaya koymayan meslektaşlarımız var.

Bu yönde olanları örnek almayalım. Bu arkadaşlarımız kendi adlarına verimli olmaya çalışıyorlar ama eğitimi dert edinenleri örnek alalım. Olumsuza değil olumluya benzemeye çalışalım. Kimseyi taklit etmeyelim. Sanal ortamda bilgiye ulaşmak son derece kolay ama büyükte bilgi kirliliği var. Biz süzgecimizi çok iyi çalıştırmalıyız.

Topladıklarımızla harmanlayıp bir senteze tabi tutup kendi şablonumuzu oluşturmamız lazım. Öğretmen için en kötüsü bir tuzak vardır, kendini tekrar tuzağı. Bazı öğretmenlerimiz bir kısmı ben 25 yıllık öğretmenim diyor.

Bu 25 yıllık öğretmen değil, 25 kere bir yıllık öğretmendir. 25 defa kendini tekrarlayıp, aynı malzemelerle dersini anlatmıştır. Yeni bir bakış açısı ile bir zenginlikle derse girmemiştir. Bize 25 kere bir yıllık değil, 25 yıllık öğretmen lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi