20161003aw863364_02Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesini, 4 sene süren planlama sürecinden sonra 1. Etap Proje inşaatı hafriyat ve fore kazık çalışmaları ile başlandı.


 

Çebioğlu Grup Karabük’ün dev kentsel dönüşümü olan ‘Rüya Şehri’ startını vererek çalışmaları hızlandırdı.

20 gün içinde ruhsatı alınacak ilk etap projesinin tanıtımını yapan Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi, kendileri için öncelliklerinin Adatepe Mahallesi sakinlerinin memnuniyeti olduğunu söyleyerek, “Yüzde 80 yeşil alan orman doğası ile içiçe proje tasarladık.

Oturacak olan daire sakinlerinin projeye göre, 2’şer adet kapalı otopark, misafirlerine de açık otopark tasarladık. Bunların yanı sıra, yeni mimariye göre cami, şadırvan, kuran kursları, gasilhane yapılarak site sakinlerinin ibadetleri için hizmete sunulacaktır. Son teknolojiye göre kapalı modern Pazar yeri ve yeterli sayıda odası olan sağlık ocağı inşa edilecektir.

Aşıklar terası, azur şelaleleri, su sedirleri, çebioğlu kanyon, hobi bahçeleri, sis koyu, biyolojik göletler, orman manzarasında bisiklet ve yürüyüş yolları, fıskiyeli oyun havuzu, kuş evleri, saklı köy, tenis klubü, dev satranç sahası, golf sahası, buz pateni pisti, çocuklar dağ tırmanışı platformu, okçuluk eğitim alanı, at binicilik tesisi, tropikal bahçe, turunç serası ve helikopter pisti gibi ayrıcalıklarda projenin içinde yer almakta.

Açık kapalı 4 yüzme havuzu, devasa Türk hamamları, spa, tuz odası, saunalar, bayanlara cilt bakım odaları tasarladık” dedi.

Çebioğlu şirketler grubu Mimarı Burcu Naime Tanç Çiğdem, İnşaat Mühendisi Aytuğ Ulukaya ve Potyo mimarlık bürosu mimarlarından Jihat Bozarslan eşliğinde ekip halinde uyumlu çalışıldığını da aktaran Adnan Çebi ilk etap kayıtlarının başladığı ve ilginin de güzel olduğunu da belirtti.

Mimar Jihat Bozarslan ise dev kentsel dönüşüm projesinde teknik açıklamalarda bulunarak, “Adatepe Rüya Şehir projesi aslında 350 dönümlük bir kentsel dönüşüm projesidir.

20161003aw863364_01Biz ilk etapta 2,5 dönümlük alanın, proje kapsamında maket çalışmasını yaptık. 2 yıllık projelendirme sürecimiz oldu. Sonuçta Belediyeye sunduğumuz projenin ana konsepti hazır. Ancak ilk etapta start vereceğimiz alan hakkında bilgi vereyim.

Burada yeşil alanların bol olduğu cami meydanımız, otoparklarımız, rahat mekân girişleri-çıkışları, yanı sıra önemsediğimiz doğa ile iç içe olmak yani toprak ile iç içe yaşanırlılığı devam ettirmeyi hedefledik.

Zira mahallenin temel olgularından biri bu. Tasarlanan ilk projemiz de 70 ve 90 metrekarelik dairlerimiz bulunmakta” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi