Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, damacana su kalitesinde arıtma yapan arıtma tesisinin suyunu neden Safranbolu’ya kullandırmıyor?


necdet-aksoy-aciklamali

3 Haziran 2012 tarihinde görkemli bir açılışı yapılarak hizmete sokulan, Karabük Su Arıtma Tesisi 17 Milyon TL’ye mal olmuş ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştı.

Su arıtma tesisinin açılışı sırasında bir konuşma yapan Karabük Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu arıtma tesisinin Karabük ve Safranbolu’nun 40 yıl su ihtiyacını karşılayacağını ifade etmişti.

Yani Su arıtma tesisi Karabük ile Safranbolu kentlerinin su ihtiyacını giderilmesi amacıyla yaptırıldı. Ayrıca bu arıtma tesisinin ülkemizde bir ilk olduğu ve damacana suyu kalitesinde arıtma yaptığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Safranbolu’nun Hızar’dan gelen suyun arıtılmasında çamaşır suyu kullanılıyor” açıklaması, Safranbolu’nun kent içme suyu ile ilgili geniş bir tartışma başlamasına neden olmuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Hızar’dan gelen suyun arıtılmasında çamaşır suyu kullanılmadığını ifade etse de, Safranboluların kafasındaki soru işareti kalkmadı.

Tüm bu tartışmalar devam ederken ve gündemden kalktığı halde halen kimse Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a, Devletin 17 Milyon TL’ye yaptırdığı ve damacana suyu kalitesinde arıtma yapan, su arıtma tesisinden neden kente su almadığını sormuyor.

Karabük ve Safranbolu Kamuoyu adına şimdi Başkan Aksoy’a soruyoruz;

Sayın Mehmet Ali Şahin’in de söylediği gibi, Karabük ve Safranbolu’nun yaklaşık 40 yıllık içme suyu problemini ortadan kaldıran ve damacana kalitesinde su sağlayan, su arıtma tesisinin suyunu neden Safranbolu’ya almıyorsun?

Safranbolu halkını bu kaliteli arıtma suyundan mahrum ediyorsan, sebebini kamuoyuna açıklaman gerektiğini inanıyor ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’dan kamuoyu adına bir açıklama bekliyoruz?

 

Editör: Haber Merkezi