Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Açık Kapı Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek Müdür Vekili Emre Erakçaoğlu’ndan 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Açık Kapının 5 Temmuz 2018 tarihinde ilimizde hizmete girdiğini söyleyen Müdür Vekili Erakçaoğlu, 4 Nisan 2020 tarih ve 31089 sayılı resmi gazete de yayınlanan yönetmelikle birlikte Nisan ayı içerisinde Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlandığını ifade etti.
 
Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulduğunu ifade eden Erakçaoğlu, "Vatandaşlarımız Açık Kapı Şube Müdürlüğümüze sözlü ve yazılı olarak talep ve şikayetlerini iletebildiği gibi www.acikkapi.gov.tr web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebilmektedir. İlgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla iletilmektedir." dedi.
 
2018 yılında 280 başvurunun yapıldığını sözlerine ekleyen Müdür Vekili Erakçaoğlu; "2019 yılında Bin 210 başvuru, 2020 yılında 7 Bin 472 başvuru yapıldı, 2021 yılında alınan 321 başvuru sayısı ile toplam 9 Bin 283 başvurumuz olmuştur. Sonuçlandırdığımız başvuru sayımız ise 9.230 olup, 53 başvurumuzun işlemleri devam etmektedir.
İlimizin yoğunluklu hizmet türlerini yönlendirdiğimiz kurumlar sırasıyla;
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı
- Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
- Kaymakamlıklar, Vakıf ve benzeri kurumlar karşılamaktadır.
Vatandaşın başvuru yöntemleri; E- devlet %47,  vatandaş interneti %33,  yüz-yüze %16 mobil üzerinden %4 oranındadır.
” dedi.

Editör: Haber Merkezi