20160617AW779583_01Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Karabük'te lise öğrencilerine 90 bisiklet dağıtıldı.


 
Cumhuriyet Lisesi'nde düzenlenen törene Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Halk Salığı İl Müdürü Sezgin Tiryaki, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Aktaş, burada yaptığı konuşmada, hayatın en asli iki unsurunun eğitim ve sağlık olduğunu belirterek, kaliteli sağlık ve eğitim ile geleceğin aydınlık olacağını söyledi.

Eğitimde olduğu gibi sağlığa da önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Mehmet Aktaş, "Sağlık bir yaşam tarzıdır. Bu kapsamda bisiklet kültürel bir boyuttur. Bazı ülkelerde bu yaygındır. Bizde bu konu da çok iyi seviyede değiliz. Bu tür projeler ile bu alışkanlık artar. Enerji tasarrufunda da önemlidir." dedi.

Daha sonra Aktaş ve beraberindekiler, öğrencilere bisikletlerini verdi.

Editör: Haber Merkezi