KARABÜK'TE BAZI OKULLARI KAPATARAK, İMAM HATİP LİSESİNE ÇEVRİLME KARARI VELİLERİ VE ÖĞRENCİLERİN PROTESTOSUNA NEDEN OLDU


 

KARABÜK NET HABER'İN 5 GÜN ÖNCE YAPTIĞI HABER DOĞRU ÇIKTI


 

HABERİMİZİ YALANLAYAN BAZI BASIN KURULUŞLARI ŞİMDİ NE YAPACAK?


 

75-yil-okul-ana-foto

Karabük’te okullarının İmam Hatip Lisesine dönüştürüleceğini öne süren öğrenci ve veliler eylem yaptı.

Ergenekon Mahallesi’nde 507 öğrenciye eğitim veren 75’inci Yıl Anadolu Lisesi’nin, imam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceğini iddia eden çok sayıda öğrenci ve veli, bugün okul önünde toplandı.

Ellerinde, ’Gitmiyoruz, kalıyoruz’, ’Bırakında okulum bana kalsın’, ’Okuluma dokunma’, ‘Türkiye derecesi yaptık, ödülü bu mu?’, ’Acımız büyük, geleceğine sahip çık’ yazılı döviz taşıyan öğrenci ve veliler, ‘75 Bizimdir, bizim kalacak’, ’75 tarihtir, kimse silemez’, ‘75’i kimse bizden alamaz’ sloganları atarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü protesto etti.

75.Yıl Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Safinaz Köse, son günlerde okulları üzerinde, velilere, öğrencilere, öğretmenlere sorulmadan bir oyun oynanmak istendiğini söyledi.

Köse, 25 yıldır Karabük’e onuruyla, kalitesiyle eğitim vermeye çalışan, binlerce öğrenci yetiştirmiş 75.Yıl Anadolu Lisesi’nin kapatılmaya ve İmam Hatip Lisesine dönüştürülmeye çalışıldığını iddia ederek “Demokratik ülkelerde yetkililer böyle durumlarda kamuoyu araştırması yaparken bizde ‘ben yaptım, oldu’ anlayışı egemenliğine devam etmektedir. 75. Yıl Anadolu Lisesi velileri olarak yetkililere sesleniyoruz. Hangi gerekçeyle ve ne hakla bunu yapıyorsunuz? Sizin adaletiniz bu mu? Ne hakkınız var bizi mağdur etmeye?” dedi.

Safinaz Köse, konuşmasına şöyle devam etti;

75.yil-okul-1“Son 10 yıldır okulumuza adım atmaya tenezzül bile etmeyen yetkililerin bir okulun öğrencisi fazla diye böyle bir tasarrufta bulunamaya hakları yoktur. Yaptığınız uygulama hakkaniyetli de değildir. Bizim çocuklarımız uzaydan gelmedi? Devletin görevi okul kapatmak değil, okul yapmaktır. Sayın yetkililer, uygulamaya koyacağınız okulumuzu kapatma ve dönüştürme girişimleri çocuklarımızın psikolojisini nasıl bozuyor, başarılarını nasıl etkiliyor biliyor musunuz? Bunun vebalini ödeyemezsiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi, demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar devam ettireceğiz.”

Köse “Bizler de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Dışlanmaya, ötekileştirilmeye karşıyız. Okulumuza bugüne kadar sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkacağız. Yetkilileri alacakları kararları bir kez daha gözden geçirmeye, bütün Karabük halkını, eğitim sendikalarını, bütün veli ve öğrencilerimizi bu mücadelede bize destek vermeye davet ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

75. YIL AŞAMALI İMAM HATİP LİSESİ OLACAK

Bu sabah Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğüne toplantıya çağırılan Karabük Anadolu Liseleri müdürlerine, İl Milli Eğitimin aldığı kararın tebliğ edildiği öğrenildi.

İl Milli Eğitimin kararına göre “Yenişehir’de iki Anadolu Lisesinin fazla olduğunu, bunlardan 75. Yıl Anadolu Lisesinin önümüzdeki eğitim öğretim yılın dan itibaren öğrenci almayacağını, 9. Sınıf İmam Hatip Öğrencilerinin bu okulda eğitim göreceği ve  aşamalı olarak kapatılacağını, ardından da binasının İmam Hatip Lisesine verileceği.” Bilgisine ulaşıldı.

SAFRANBOLU’DA DA İKİNCİ İMAM HATİP LİSESİ AÇILIYOR

Milli Eğitim Müdürlüğünün ayrıca Safranbolu’ya da ikinci bir İmam Hatip Lisesi açılması için çalışma yaptığı belirtildi.

Safranbolu’daki Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Fatih Anadolu Liselerinin birleşeceği, Kireç Kuyusu mevkiindeki Safranbolu Anadolu Lisesinin mevcut binasının, Safranbolu İmam Hatip Lisesi olacağı da ifade ediliyor.

75.yil-okul-2OKUL KAPATARAK, OKUL AÇMAK, MARİFET Mİ?

Karabük’e 2. İmam Hatip Lisesi’nin açma çalışmalarının normal bir süreç olduğu kamuoyu tarafından kabul ediliyor. Fakat bir okul kapatıp, yerine başka bir okul açmanın marifet olmadığını ifade eden eğitim camiası şu konulara dikkati çekiyor;

İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin 100. Yıl Mahallesinde atıl halde duran binası varken, neden bir başka okul kapatılmak isteniliyor? Sorusuna cevap arayan eğitim camiası, toplum içinde çatışmaya yol açacak bu tarz tasarrufların bilerek yapıldığını da öne sürüyorlar.

KARABÜK NET HABER’İN HABERİNİ YALANLAYANLAR ŞİMDİ UTANIYOR MU?
Karabük Net Haber olarak geçtiğimiz Pazar günü (11.05.2014) “60 Yıllık D.Ç. Lisesi Kapatılıyor” haberimizde, D.Ç Lisesine ve 75. Yıl Anadolu Lisesi’ne müfettişlerin gönderileceğini ve bu iki okuldan birisinin kapatılarak, 2. İmam Hatip Lisesi yapılmak istenildiğini gündeme getirmiştik.

Karabük’te bazı yerel basın kuruluşları, haberimize “dedi kodu haberi, yalan haber” demişti. Hatta İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya bir demeç vererek, “Kimler ne amaçla böyle bir söylenti çıkarıyorlar anlam veremiyorum. Bu söylenti, dedikodu ve haberler tamamen hayal ürünüdür.” Demişti.

Bazı Alzheimer hastası, gazeteciler ise bu tür dedi kodu haberleri ile velilerin ve öğrencilerin gerildiğini yazmıştı.

Hele hele bazı ilkokul mezunu, matbaacıdan bozma gazeteci bile olmayanlar, sosyal medya hesaplarından “Delinin bir bazı okullar kapatılarak, İmam Hatip Lisesine dönüştürülecek diye kuyuya taş atıyorlar. Bu tiplerin kime hizmet ettiği belli değil” gibi görüş paylaşmışlardı.

Bazı yerel gazetelerde ise “Fısıltılar Eğitimi Geriyor” şeklinde başlık atarak, haberimize yalanlama yoluna gitmişlerdi.

Şimdi bunları yapanlara Karabük Net Haber olarak şunu söylüyoruz;

Karabük’te birçok habercilik örneğine imza atan ve hatta bir haberimizle siyasi parti il başkanı istifa ettiren, Karabük Net Haber’in haberlerini böyle yalanlama cihetine giderek, adeta habercilik kıskançlıklarını açıkça sergileyenler, şimdi utanacak mısınız?

Gündeminize hiç getirmediğiniz okulların kapanma konusu ile ilgili ne yüzle haberler yapacaksınız?

Bu arada, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı ve Duayen Gazeteci ağabeyim Mehmet Çetinkaya ise verdiği demeçle kendini yanıltan, İl Milli Eğitim Müdürünün açıklamasının kurbanı olmuştur. Bu görüşümüzü de ifade etmekte fayda görüyoruz.