Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi kapsamında mahallelerde hizmete sunulan Sosyal Yaşam Merkezlerinde sertifika heyecanı devam ediyor.



 

26052015_5000evlersertifika_21


2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

5000 Evler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, Mahalle Muhtarı İbrahim Harmanbaşı, diğer mahalle muhtarları ile kursiyerler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı; “2009 yılında Sayın Rafet Vergili Başkanımızın göreve gelmesinden bu tarafa Karabük’te ki Sosyal Yaşam Merkezleri adeta çığ gibi büyüdü. Bu tür yaşam merkezleri mahallelerde ihtiyaçtı.

Karabük’te bütün mahallelere yapılan Sosyal Yaşam Merkezleri insanların sosyal hayata katılmasında en önemli projelerinden bir tanesi oldu. 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerleri tebrik ederim” dedi.

26052015_5000evlersertifika_17Karabük’ün yaşanılabilir bir Karabük haline geldiğini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Sosyal Yaşam Merkezlerini yapmamızın sebebi buradaki programda anlatıldı tek tek ve en başarılı mahallelerden birisi haline geldi. Buda bizi son derece mutlu etmektedir.

Yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezlerimizin bu kadar aktif olmasında en fazla burada Milli Eğitim, Halk Eğitim ve İl Müftülüğümüzün emekleri var. Ayrıca onlara da çok teşekkür ediyorum. Bizim istediğimiz ve görmek istediğimiz tablo buydu. İnsanların birbiriyle kaynaşması, birbiriyle bir arada olması ve bazı şeyleri paylaşabilmesi, mahallelerde bunu gerçekleştirmekti.

Burada bakıyoruz ki Cumhuriyet Mahallemizde bu tam anlamıyla yerine gelmekte. Burada ki en önemli hadiselerden birisi birçok arkadaşımıza 5 yıldan bu tarafa okul yazar diploması verdik. Buda bütün Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini bana göre çıkarttı. 250 kişiye 18 ile 35 yaş arası geçlerimize okur yazar diploması verdik. Gösteride de izledim, işaret dili anlaşması buda müthiş bir şey belki bir tane duyma engelli arkadaşımızın ihtiyacını bir arkadaşımız görebilse bu Sosyal Yaşam Merkezinin tüm maliyetini çıkartmış olur. Biz Sosyal Yaşam Merkezlerinde bundan sonra ikinci etaba geçeceğiz.

Biliyorsunuz yerel yönetimlerde en önemli hadiselerden birisi yerel yönetimlere halkın katılımı, yerel yönetimlerde meclisten sonra halkın söz sahibi olması. Şu anda dünya bununla uğraşmakta. Uğraşırken de bununla ilgili yalnız şu anda bilmiş olduğumuz soysal medya vasıtasıyla bunu gerçekleştirmeye çalışmakta ama sosyal medya vasıtasıyla halkın yönetimlere katılımı ne kadar gerçekleşir ben bugüne kadar o kadar fazla ilerleme kaydetmiş hiçbir yer görmedim.

Benim diğer görevimde şu, ben Avrupa Birliği yerel yönetimler meclisi üyesiyim. Tüm Avrupa’daki yerel yönetimlerin, Belediyelerin gelişimlerini sürekli olarak yerinde inceliyoruz ve bunları nasıl bir metodla izlediğini sürekli takip etme imkanım var. Şu ana kadar yapılan uygulamaların içerisinde her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi programını kendisine örnek olarak almış veyahut da uygulamış hiçbir Belediye’ye rastlamadım.

Bütün Mahallelerde Sosyal Yaşam Merkezi olacak. Bu yıl içerisinde bütün mahallelerin tamamında Sosyal Yaşam Merkezleri faaliyetini gerçekleştirmiş olacak ve biz bu Sosyal Yaşam Merkezleri ile beraber muhtarlığımızın başkanlığında ihtiyar heyetimizle beraber halk meclisleri oluşturacağız ve bu meclislerin yerel yönetimine katkısını ve katılımını sağlayacağız.

Şimdi biz halk meclisi kuracağımız dediğimiz zaman birileri yanlış anlar belki yarın soruşturma açar. Biz alacağımız kararları vatandaşlar 1-2 yıl sonra değil o kararları alırken alalım mı almayalım mı vatandaşlarımız bu kararların içerisinde olacak.
Emekli Evleri Yapacağız İkinci etabımız Sosyal Yaşam Merkezlerimiz biter bitmez hızlı bir şekilde emekli evlerini programlayacağız. Emeklilerin emekli evlerinde sosyalleşmesini, bir araya gelmesini, kitaplarını okumalarını, internet kullanmalarını, bunları sağlayacak hızlı bir programa başlayacağız. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde merkezi noktalarda geniş bir emekli evlerini faaliyete geçireceğiz” dedi.

26052015_5000evlersertifika_1Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Ardından ise kursiyerlerin kurslarda el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği sergi salonunun açılışı yapılarak tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi