Karabük’te ki 28 mahallede 70’in üzerinde park açan Karabük Belediyesi, bir yenisi de 5000 Evler Mahallesi’ne ekledi.


 

22102015_5000evler_15Park açılışına, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan Başkan Vergili; “2009 yılında aday olduğum zaman, en az seçilme sansı olan Belediye Başkan adaylarından birisiydim. Cenab-ı Allah nasip etti, bizde sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz.

2009 yılında sizlere 4 tane projeden bahsetmiştim. Bazıları şöyle söylüyordu, Rafet bey palavra atıyor, yıldızları gökten indiriyor derken biz 4 ana projeden başka 20’nin üzerinde iş yaptık.

Ben Belediye Başkanlığına seçildikten sonra bir gün dahi partizanlık yapmadım, hiçbir kişiyi sen başka partilisin diye ayırmadım. Aynı şekilde işçimiz, memurumuzla ilgilide en ufak bir siyasi polimiğe girmedik, kimseyi birbirinden ayırmadık. 2014 seçimleri geldiği zaman da bütün Karabüklülerin muhabbetini kazanarak, çok yüksek bir oy oranıyla da tekrardan seçildik.

3 tane vaadde bulunduk. Bu 3 tane vaadi vermekle 3 tane iş yapılacak değil, inşallah 33 tane önemli meseleleri hallederek görevimizi tamamlayacağız. Biri Araç Çayı Rehabitasyonu. Projelerimiz bitti, Devlet Su İşlerinden izin bekliyoruz. 2.’si Yüzüncü Yıl Mahallesine büyük bir Yaşam Kompleksi.

Türkiye’de olmayan bir Yaşam Kompleksi yapımıydı. Şu anda inşaatı yarıya geldi. En büyük projemiz, Safranbolu arasındaki Bulak Vadisinin, Spor Vadisi olarak hazırlanmasıydı. Şu anda köprünün inşaatı başladı. Çok yakında Safranbolu, 5000 Evler birbirine bağlanacak, yürüyerek dahi gidip gelinebilecek.

Spor Vadisi, ben şuna inanıyorum, Karadeniz’in eğlence merkezi haline gelecek, her türlü sportif faaliyetlerin yapılabileceği eğlence mekanlarının olduğu, projelerimizde olmayan, durumu iyi olmayanlar için çok muazzam bir düğün salonu hazırlanacak, çok düşük bir fiyatla düğünlerini yapabilecekler.

Çok yakında bir programımız var. Öğlebeli bahçelerinden Yeşil Mahalleye giden ikinci köprü yapacağız. Şehir trafiği ile ilgili Onel AVM’nin oradan Ankara Caddesine giden bir köprü yapacağız. Memleketimizin bütün eksikliğini tamamlayacağız.

Biliyorsunuz 7 Haziran’da bir seçim geçirdik, 1 Kasım’da da bir seçim geçireceğiz hayırlısıyla. Memleketimizin, Karabük’ümüzün kaderini tayin edeceğiz. Benim için önemi olan Karabük’tür, Karabük’ün kaderidir. Şöyle baktığımızda 13 yıldan bu tarafa genelde Karabük merkez sağ partileri destekleyen bir vilayetimiz.

Merkez sağ partilerin bir propagandası var, ne kadar oy verirseniz o kadar hizmet gelecek diye ama yaptıkları tek iş var, ellerinde işçi listesi asgari ücretle çalışacak, Ak Parti’ye kayıt şartıyla garibanlara kumanya vaadi, bunun dışında da Karabük’e bu güne kadar vermiş oldukları hiçbir şey yok. Teşvik kapsamından çıkmasıyla beraber, Karabük’te 5-6 bin tekstil işçisi bir akşamda işini kaybetti.

Şu ana kadar hiçbir yatırım Karabük’e gelemiyor. Rize ile Karabük aynı kriterlerde. Başbakanın memleketi teşvik kapsamına girdi, girsin orası Başbakanın memleketi ama Türkiye’nin iki numarası Ak Partinin ikinci adamı Mehmet Ali Şahin’in memleketi Karabük ama o akşam bir vilayet daha girdi.

Şu anda Ak Partiden milletvekili, o tarihte Devlet Planlamada Daire Başkanı Lütfi Elvan’ın memleketi Karaman, o akşam Karabük çıktı, Karaman teşvik kapsamına girdi. Ben de şunu şöyle söylüyorum kendilerine, bu güne karda çakılı bir tane çiviniz yok.

Kendisi Safranbolu’da toplantıda şöyle söylüyor, bu Adliye Sarayının çivilerinin altında Rafet Vergili kalır. Çivi çakmayıp, ustalıkla karıştırıyor. Çivi çakmak ne ben söyleyeyim, rahmetli Fevzi Çakmak Kastamonu bölgesinden, Çankırı bölgesinden ve Karabük bölgesinden Birinci Dünya Savaşı, İstiklal Savaşında çok fazla şehit verildi diye Demir Çelik’in Karabük’e kurulmasını öneriyor ve İsmet İnönü’de kararlılıkla Demir Çelik’in temelini Karabük’e atıyorlar. İşte Türkiye olduğu müddetçe Feyzi Çakmak’la İsmet İnönü’nün çakmış olduğu çiviyi kimse çıkartamaz.

Çivi olayını herkes karıştırıyor. 5 yıldan bu tarafa kendilerine diyoruz ki, Karabük’ün geleceği, Karabük’e en yakın mesafede yapacağımız çok büyük bir organize sanayiden geçer. Şu anda yetiştirmiş olduğumuz gençlerin hepsine birer tane gurbet çantası veriyoruz, eline gurbete iş aramaya yolluyoruz.

Gelin Eskipazar’a Demir Çelik’in 25 misli büyüklüğündeki bir araziye 30.000 dönümlük bir araziye Türkiye’nin en büyük organize sanayisini kuralım dedik, yeni inanmaya başladılar.

Diyoruz ki Safranbolu’nun turist sayısını 1,5 milyona çıkartalım ve çok yakında buda gerçekleşecek, şu anda konakların yenilenmemesinin tek sebebi bankalar kredi vermiyor sigorta kapsamında olmadığı için. Bir cümleyle halledilecek iş. Yakında Milletvekili Adaylarımızdan Osman bey bununla ilgili bir protokol imzalayacak.

Diyoruz ki Eflani’ye hava alanı yapalım, Yeniceye tekrardan bir ihtisas organize sanayi yapalım. Bizim ormanlarımızdan üretilen kereste buradaki yatırımcılara %30 ucuz verilsin ki en az 1500 kişi iş bulabilsin ve bu konulardan hiç birisiyle ilgilenmiyorlar. 4 senede bir umut tacirleri yola çıkıyor ve vaad ettikleri insanlara kumanya ve iş vaadi, olmadı Ak Partiye oy vermezseniz seni oraya, buraya sürerim tehditleri, baskıları ama bakın 7 Haziran’da bir milletvekili değişti Karabük’te Karabük’ün kaderi değişti, köy yolları asfaltlanmaya başladı, Belediye alamadığı krediyi almaya başladı.

Biz almış olduğumuz kredilerden sizlere hizmet getiriyoruz. Bugüne kadar Karabük’le ilgili yapılacak hayati işlerden en az 6-7 tane çok ciddi konuyu bilerek engellediler. Engellemelerinin tek sebebi şu, eğer birisi başarılı olursa onlar siyaseten başarısız olur. Karabük için kim hizmet veriyorsa versin başarısız olmalı, mantıkları bu.

22102015_5000evler_1-(1)Ben burada tüm dostlarıma şunu söylüyorum, diğer partilere gönül vermiş olabilirsiniz gelin 1 Kasım’da Karabük’ün kaderini değiştirelim.

Bir milletvekili değişsin Karabük’ün kaderi kesinlikle değişecektir, iki milletvekili değişsin Türkiye’nin kaderi değişecektir, Ak Parti’nin siyaseti değişecektir” dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ve mahalleli çocukların Başkan Vergili’ye sundukları hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi