Sağlık Bakanlığı tarafından üniversiteye devri yapılan 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat heyet ile birlikte incelemelerde bulundu.


 

20150602AW432380_02İncelemede Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Yahya Fidan, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Karabudak ve Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet Gül eşlik ederken, 75. Yıl Mahallesi Muhtarı Recep Çakıcı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihan Güçlü de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat incelemenin ardından yaptığı açıklama da, “Daha önceden 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan ve bize devredilen 5 bin 300 metrekare alana sahip binanın güçlendirmeye uygun olmadığını, binanın yıkılarak yeniden projelendirilecek bir bina ile çevre alanının da dahil olmak üzere daha etkin ve verimli kullanılacağı fikrine vardık.

Burayı yıkıp, Üniversitemize yakışan eğitim kurumunun kullanımına uygun bir bina yaptıktan sonra hayırlısı ile hizmete açacağız. Bunun için heyetimiz ile birlikte son bir etüt yaptık ve böylece süreci başlatmış olduk. En kısa sürede hizmete açılması için çalışacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi