Karabük Belediyesi tarafından yapılan 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi mesire alanı düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.


 

01062016_mesire_1Dualarla açılış kurdelesi kesilen, 10.000 metrekare alan üzerine kurulan 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi mesire alanı, piknik yapmak isteyen Karabüklülerin yeni durağı olacak. 6 adet kamelyası, 12 adet barbeküsü, 1 adet kauçuk zeminli çocuk oyun alanı, spor aletleri, tuvaleti bulunan, dekoratif çeşmeleri, lavaboları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlarıyla mesire alanı Karabük halkının hizmetine açıldı.

Konuşmasında Karabük’te sosyal yaşama canlılık kazandıracak böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “5000 Evler Mahallesi daha evvel rağbeti olmayan bir mahalleydi.

5000 Evler Mahallesinin planlaması yapılırken yaşam alanlarını çok iyi belirlemiş, yollarını çok iyi belirlemiş ve çok güzel, Türkiye’de örnek gösterilecek bir mahalle ortaya çıkartmışlar. Önceki senelerde mahallede yeşil alanlarla ilgili çok eksiklikler vardı. Bizim şu anda çalışmalarımıza göre çok yakında 5000 Evlerde tamamen yeşil bir kuşak zinciri ortaya çıkacak.

Belki gezi alanları 200-300 metre yürüdükten sonra diğer bir parka geçişleri sağlanacak ve mükemmel bir yaşam alanı ortaya çıkacak. Su ile ilgili bir problemimiz yoktu. En büyük problemlerimizden birisi hava kirliliği problemiydi. Bundan 5 sene önce ana yoldan kışın geçerken bir tane binanın ışığı gözükmezdi. Şu anda pırıl pırıl mahalle haline geldi.

Tamamen doğalgaz dağıtıldı. Yeşil alanları, asfalt, yol, kaldırım problemlerinin hemen hemen çoğu çözüldü. Eksikler mutlaka olacak. Bu eksiklikleri de bu sene bitirmeyi hedefliyoruz. 5000 Evler Mahallesi, emeklilerin vakit geçireceği bir mahalle haline geldi. Bu sene bitmesi hedeflenen bir köprümüz var.

Bu köprü tüm Karabük ve ilçelerini ve civar vilayetlerin ilgisini çekecek bir spor vadisi. Önümüzdeki bu üç yıl içerisinde hazırlanmış olacak. Her türlü sporların yapılabildiği yürüyüş yollarının olduğu bir yaşam alanı olacak. Spor vadisinde planladığımız bir diğer çalışmamız ise düğün solonu.

Çok yakında inşaatı başlayacak. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımız çok cüzi bir parayla gelip kendi pasta, gazoz, meyve suyunu ikram ederek düğününü de yapmış olacak. Bu düğün solonu, durumu iyi olanlarında talep ettiği bir yer haline gelecek. 5000 Evler Mahallesi bambaşka bir yaşam alanına kavuşuyor.

Her şeyi ile yaşam kalitesi ile yaşam standartlarıyla az parayla yüksek geçiminin olduğu bir mahalle oldu ve Karabük aynı standartlara kavuşmaya devam ediyor. Karabük Belediyesi olarak çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. 3 yıl içerisinde bambaşka bir Karabük oluşacak. Her şeyi ile yürüyüş yerleri, spor alanları, en ucuz ve en temiz şehir olarak.

01062016_mesire_21Her Ay Rutin Olarak İmalathaneleri Denetliyoruz
Belediye olarak gıda denetimleriyle ilgili bir uygulamamız var. Biz bütün fırınları, pastaneleri ve cafeleri her ay rutin olarak denetliyoruz. Bir komisyonumuz var, gider fırınlara, pastanelere, cafelere hepsini tek tek kontrol eder.

Yapmış olduğu iş şudur, bu güne kadar bir tane para cezası yazmadık. Der ki işletmeciye, sizin şu eksikleriniz var, bunları tamamlayın 3-5 gün sonra işin durumuna göre süre verilir. 5 gün sonra gidildiğinde eğer eksikleri yapılmamış ise bu işletmeye direk kapatma verilir.

7 yıldan bu tarafa hijyen, temizlik konusuna Karabük hangi fırından almışsa ekmeği en iyisini, en temizini alır. Biz para cezası uygulamıyoruz. Gördüysek hatalarını direk kapatma cezası verdik. Çünkü para cezası bir yandan caydırıcı olmaz. İşletmeci ben parasını veriyorum diyip devam eder.

Karabük’teki hiçbir fırın bilerek eksik gramajlı ekmek dağıtamamıştır. Belediye Başkanı olmadan önce dersimize çok çalıştık. Cenab-ı Allah’ta bize nasip etti. Biz ekmeği fırından çıktığı zaman tartmıyoruz, akşam tartıyoruz. Gramajı, eksikliği sabah çıkmaz, akşam çıkar.

Karabük’te çok şeyin önlemini alarak değiştirmeye çalıştık ve çok şükür sizin sayenizde dualarınız ve desteklerinizle bu zamana kadar geldik. Bizim sosyal belediyecilikle ilgili hizmetimiz Türkiye’de ölçülemez. Yarış edecek hiçbir Belediye bulunamaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi