Şehir merkezinin yanı sıra hemen hemen her mahallede bir park yapan Karabük Belediyesi, son olarak 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi’nde yaptığı Ormancı Parkını Karabük halkının hizmetine açtı.


 
09112016_ormanciparki_15000 Evler 75. Yıl Mahallesinde gerçekleşen çocuk parkı açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Uzm. Dr. Adem Kar, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, Mahalle Muhtarları, Belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “5000 Evler’e baktığımızda en güzel yaşam alanı ortaya çıktı. Her 200 metreden sonra mutlaka bir park var. Şuanda yapmış olduğumuz yeşil kuşak çalışmamızda, 5000 Evler'de Türkiye'de örnek bir yeşil kuşak çalışmasıdır.

Türkiye'nin hiçbir mahallesi, hiçbir semti bu kadar parka sahip değildir. Hepsi birbirinden güzel bir park ama bir sıkıntımız var parklarımıza mahalle sakinleri olarak sahip çıkmıyoruz. Yaptığımız parklar sizin parkınız. Ben bunları yaparken sizin verdiğiniz paralarla yapıyorum. Hesapladığımız zaman bir parkın ömrü en fazla 3 yıl.

Buda yanlış bir şey. Avrupa'da bir park yapıldığı zaman 40 yıl kimse uğramaz. Parktaki aletlerin kırılıp, kırılmaması hiç umurlarında bile olmaz. 2. bir olay ise, temizlik konusuna sahip çıkmamız gerekiyor. Biz bunun dışında kaldırım, asfalt, istinat duvarı, yol, su çalışmalarımızı tamamladık.

Karabük gerçekten ucuz ve kaliteli bir yaşama kavuştu. Bunu da hep beraber devam ettirmemiz lazım. Karabük Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları görüyorsunuz.

Şükürler olsun maddi bir sıkıntımız yok. Türkiye'de belki en rahat çalışan Belediyelerden birisiyiz ve bu çalışmalarımız devam edecek.

09112016_ormanciparki_24Karabük'ün büyük problemlerinin en az %90’a yakın tamamını çözdük. Her şeyden önemlisi 5000 Evlerdeki hava kirliliği tamamen ortadan kalktı.

Bu mevsimde bir evin yanan ışığının gözükmesi mümkün değildi. Şimdi pırıl pırıl bir semt. Çalışmalarımız devam ederek sizlere hizmet edeceğiz” dedi.

Başkan Vergili’nin konuşmasının ardından 5000 Evler 75. Yıl Ormancı Parkı açılışı dualar eşliğinde Başkan Vergili’nin yanı sıra, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Uzm. Dr. Adem Kar, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı ve Mahalle Muhtarı Recap Çakıcı tarafından yapıldı.

Editör: Haber Merkezi