Şehir merkezinin yanı sıra hemen hemen her mahallede bir park yapan Karabük Belediyesi, son olarak 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi’nde yaptığı 63 Nolu parkı Karabük halkının hizmetine açtı.


 
24112016_5000evlerpark_15000 Evler 75. Yıl Mahallesi'nde gerçekleşen çocuk parkı açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Gaziler, Mahalle Muhtarları, Belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Karabük'te yapılan yatırımları kısaca anlatmak istiyorum. Biz 7 yıl önce göreve geldiğimiz zaman elektrik parasını dahi ödeyemeyen bir Belediye varken şu anda işçisinin maaşını günü gününe ödeyen, hiçbir ikramiye borcu olmayan, yapmış olduğu işlerin tamamının finansmanını hazır eden ve belki de 1 milyon nüfuslu ölçekli bir Belediyeden daha fazla yapan bir Belediye haline geldik.

Yapmış olduğumuz her kuruşu size hizmet olarak geriye çevirmeye devam ediyoruz. Karabük'te yapılanları sayarsak mezbaha, hal, hurdacılar sitesi, alt geçit, kütüphane, 200 Evler ve 100. Yıl’da Ticaret Merkezi, üst geçitler, yürüyen merdivenler, asansörler, 80 tane park, 24 tane Sosyal Yaşam Merkezi, şehrin %70 su tesisatların tamamen değişimi, Devlet Belediye iş birliğiyle Türkiye'nin en modern su arıtması, 80’nin üzerinde park yapmaya devam ediyoruz.

Açılış sırası Kanyon Köprümüze geldi. İnşallah yılbaşında hep beraber Safranbolu Karabük arasındaki Kanyon Köprünün açılışını tamamlayıp kalan 2 yıllık dönemimizde Kanyon Köprünün alt kısmına mükemmel bir spor vadisi yaparak şehri sizlere teslim etmiş olacağız. Bizim yaptığımız işler 1 milyon ölçekli bir şehrin yapmayacağı hizmettir.

Zonguldak ile aynı nüfusa sahibiz. Bizim gelirlerimiz her sene 20 trilyon ile 40 trilyon lira arası Zonguldak'tan daha fazla oldu. Şu anda şehirde %98 doğalgazı dağıttık. Aynı günde, aynı dönemde başladığımız Zonguldak hala %25 doğalgaz dağıtamadı. Kış mevsiminde 5000 Evlerin ana yolda bir tane ışığı gözükmezdi şu anda pırıl pırıl bir mahalle oldu. Ayrıca har eve 100 lira katkıda bulunduk.

Bir tüp 85 lira doğalgaz karşılığı yaktığınız zamanda 14 lira her eve 100 lira katkıda bulunduk. Bu sene suya zam yapmadık çünkü Türkiye'de ki gelirlerin hepsi düştü. Vatandaşlarımız fazla mağdur olmasın zamlara boğmayalım diye meclis kararıyla su zammını bu sene yapmadık. Belediye olarak her eve 200 lira katkıda bulunmuş olduk. Bizim istediğimiz yaşam standartları yüksek, yaşamı ucuz olan bir şehir yaşamaktı ki bunu da el birliliğiyle gerçekleştiriyoruz.

5000 EVLERİN ORTASINDA ADALET MESLEK YÜKSEK OKULU TAM BİR KOMEDİ
Siyasi vaatlerde bulunmak siyasi olarak vaatlerde bulunupta işe yaramayacak üniteleri yapmak doğru değil veya şehir planlamasında yeri olmayan işlerin mahalle aralarına yapmak doğru değil.

Mahalle aralarında bize ne lazım, düzgün yol lazım, su lazım, kanalizasyon lazım ve park yerleri lazım. Bunun içinde mahallelerde sağlık merkezi okul ve yaşam merkezleri başka hiçbir şeye gerek yoktur. Mahalleye hareket getirmek için saçma sapan işler yapmakta doğru değildir. Doğum Hastanesi yıkıldı. Burası yıkılmayabilirdi.

Bir İktisat Hastanesi olarak faaliyete devam edebilirdi veya ünite küçültülerek sağlık hizmetleri olarak devam edilebilirdi ama Adalet Meslek Yüksekokulu gibi bir saçmalık şehircilik ve üniversite anlayışında yoktur. Bir mahallenin içerisinde üniversitenin bir ünitesinin olması kadar böyle bir saçma sapan bir iş olamaz. Üniversite dediğiniz zaman kentin kampüs alanı içerisinde olur. Bunun dışında okulları çıkartması doğru değildir.

Milli Eğitim bir metot çıkarttı. Taşımalı öğrenci metodu çıkarttı. Şimdi sen bunu mahalle aralarına yaydığın zaman taşımalı öğretmen mi sistemi koyacaksın Türkiye'ye. Bunların hepsi seçimler için verilmiş saçma sapan vaatler. Bunları üniversitenin ve siyasilerin gözden geçirmeleri gerekiyor, yapmalarına gerek yok.

Sen vatandaşlara vermiş olduğun siyasetteki sözleri yerine getiremedikten sonra bu tür olaylarla işleri süslemenin anlamı da yok. Gelirsin buraya özür dilersin, yanlış oldu bu program dersin nasılsa buradan alacağını alıyorsun yine alır gidersin. 5000 Evlerin ortasında Adalet Meslek Yüksekokulu tam bir komedi.

Burası sizin yaşam alanınız. Bıraksınlar bize orayı biz kendimiz orayı park ve oturacak alan olarak hazırlayalım. İstiyorlarsa yanına aile hekimliği binası yapalım ama akıllı bir şey olsun mahalle aralarında veya okul yapın ihtiyaç var. İlkokul, ortaokul yapın. Buranın çocuklarına hizmet etsin.

Karabük Belediyesi rüşvetin, torpilin, ihtimasın ve siyasi ayrımcılığın girmediği bir Belediye ve elinden geldiği kadar size hizmet etmeye çalışan Belediye işçisi ve personeli gecesini gündüzünü katarak tüm eksikliği tamamlamaya çalışan bir Belediye mensubu ve ben buradan tüm işçimize Belediye personelimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

TEMİZLİK ve ARAÇ PARK KONUSUNDA DUYARLI OLALIM
Karabük’ümüzün iki tane problemi kaldı. bir tanesi temizlik konusu. Ben sizden özellikle istiyorum, çöp konteynırların etrafına değil, çöp konteynırlarını kullanalım. Caddelere elimizde ne geçiyorsa atmaktan vazgeçelim. Pırıl pırıl bir şehir olsun. İkinci konu ise otobüs duraklarına araç park etmeyelim.

Vatandaş otobüs durağını kullanamıyor. Otobüs duraklarında park etmiş araçların fotoğraflarını çekip Belediyenin şikayet sitesine yollayın gereken işlemi yapalım. Bizim daha temiz, daha kaliteli bir şehre yaşamaya ihtiyacımız var. Ucuzluğu sağladık, alt ve üst yapılarımızı tamamladık. Bundan sonra insanca yaşamak hepimizin hakkı.

24112016_5000evlerpark_27Hiç kimsenin de birbirinin hakkını ihlal etmesinin anlamı ve gereği yok. Bu konuda herkesten yardım istiyoruz” dedi.

Başkan Vergili’nin konuşmasının ardından 5000 Evler 63 Nolu Park açılışı dualar eşliğinde Başkan Vergili’nin yanı sıra, Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, 5000 Evler 75. Yıl Mahalle Muhtarı Recap Çakıcı, 5000 Evler Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihan Güçlü ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı tarafından yapıldı.