BİN 544 KİŞİNİN BAŞVURU YAPTIĞI 500 KİŞİLİK TOPLUM YARARINA PROJELERİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI


 

20131002AW000524_01Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından Karabük ve tüm ilçelerinde uygulanacak olan 9 ay süreyle 500 kişinin geçici istihdam edileceği toplum yararına projelerin kura çekimi yapıldı.

Bin 544 kişinin başvurduğu geçici istihdam projelerinde çalışacak 500 kişi ve yüzde 50 yedekleri için Yenişehir Kültür Merkezinde noter huzurunda izdiham ve kargaşadan uzak sakin bir ortamda kura çekimi gerçekleşti.

Zaman zaman ülkenin değişik illerinde yapılan işçi alımlarında yaşanan kargaşa ve izdihamdan uzak bir şekilde gerçekleşen kura çekiminde erkeklerden çok bayanların olması gözden kaçmazken, yoğunluğun ise az olması dikkatlerden kaçmadı.

Karabük ve İlçelerinde uygulanacak olan toplum yararına geçici istihdamda 19 kurumdaki geçici istihdamda geçen yıl olduğu gibi bu yılda Milli Eğitim Müdürlükleri oldu. “Temiz Okul Sağlıklı Eğitim” projesi kapsamında başvuru yapan bazı bayanlar kura çekimine çocukları ile birlikte gelirken, kurada ismi çıkanların mutluluğu ise yüzlerinden okundu.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yaklaşık 4 saat süren kura çekiminde kazananlar ise 10 Ekim’den itibaren kazandıkları kurumlarda 9 aylığına geçici görevlerine başlayacak.

Ülke genelinde uygulanan toplum yararına programlarının amacı işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde istihdamın da zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlığını ve disiplinlerinden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumu sağlayıp geçici gelir desteği sağlamak.