KARABÜKLÜLER GÜNÜNDEN ZİYARETCİLERE 5 TON SAFRANBOLU LOKUMU İKRAM EDİLECEK


 
ankaraya-5ton-lokum

25-29 Nisan 2013 tarihleri arasında, Atatürk Kültür Merkezinde bu yıl birincisi yapılacak olan Karabük Günleri, 25 Nisan Perşembe günü Mustafa Ceceli’nin ücretsiz halk konseriyle başlayacak.

Ziyaretcilere Safranbolu’nun meşhur lokumunun ikram edileceği etkinliklerde 5 ton lokumun AKM’de üretilip taze bir şekilde servis edilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

5 gün sürecek Karabük günlerinde Başkentliler Safranbolu’nun tarihi zenginliklerine de tanıklık edecek. Tarihi konak ve çarşılar AKM’de oluşturulan Safranbolu Sokağı’nda kurulacak. Bunun için Safranbolu’da özel olarak yaptırılan konak ve dükkanlar TIR’larla Ankara’ya taşınıyor. Safranbolu sokağında, Yemenici, kalaycı, demirci ve cam işleme sanatının son ustaları mesleklerini icra edecek. Safranbolu’nun ünlü yemekleri de Ankaralı’ların beğenisine sunulacak. AKM’de Türkiye’nin orman varlığı açısından en zengin illerinden olan Karabük’ün doğal zenginliklerini anlatan standlar da yer alacak.

Karabüklüler Vakfı ile Karabük Valiliği’nin birlikte düzenlediği etkinlikte ücretsiz halk konserleri sevilen sanatçıları başkentlilerle buluşturacak. 25 Nisan Perşembe günü Mustafa Ceceli Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak.

26 Nisan Cuma günü ise sahnede “O ses Türkiye”nin finalistleri Mustafa Bozkurt ve Erkam Aydar olacak. Şiir dinletisiyle de Bedirhan Gökçe sahneye çıkacak. 28 Nisan Pazar günü Türk Sanat Müziğinin güçlü seslerinden Zeki Çetin konser verecek. Karabük günlerinde Süper lig’in renkli takımlarından Kardemir D.Ç Karabükspor da futbolseverlerle buluşacak. Karabük Günlerinde ayrıca halk oyunları gösterileri, yöresel giysi defilesi, geleneksel kına gecesi, fotoğraf ve resim sergileri ile çeşitli konularda paneller düzenlenecek. Çocukları için de özel oyun alanlarını kurulacağı Karabük Günleri etkinlikleri 29 Nisan Perşembe günü sona erecek.

Editör: Haber Merkezi