BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN EDA NUR AVCI’NIN BABASI YUSUF AVCI:


 

“KRİMİNAL RAPORLARINDAN HİÇBİR SONUÇ ÇIKMADIĞINDAN DOLAYI ŞEHİDİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ' DİYE BİR YAZI GELMİŞ”


 

20150209AW320518_01Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 4,5 yıl önce römork üzerinde oynarken başına mermi isabet etmesi sonucu ölen 4 yaşındaki Eda Nur Avcı’nın babası Yusuf Avcı, “Askeri savcılıktan ‘Şehidimiz için özür dileriz' diye bir yazı gelmiş. Bu sadece özür ise bilmiyorum. Bizim devletimiz bir hukuk devleti. Bunun böyle olmaması gerekiyor” dedi.
Safranbolu merkeze bağlı Aşağıçiftlik köyü Kurttepe mevkiindeki evlerinin önünde 4 Kasım 2010 tarihinde oynarken kafasına isabet eden mermi nedeniyle hayatını kaybeden kızı Eda Nur Avcı’nın mezarı başında dua eden baba Yusuf Avcı, olayla ilgili 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına ait 230 tüfeği ve 11 yedek namlunun incelendiğini söyledi. Avcı, "Askeriyeden atılan mermi ile ilgili olarak 230 tane silah kriminale gitti halen daha sonuç çıkmadı. Askeriye o zaman 'bu kızımız bizim şehidimizdir' dedi ve ona ait odada şehitlik olarak fotoğraf ve anılarını koydular. O an kabullendiler ama şunda hiçbir ilgi alaka yok, hiç kime arayıp sormuyor. Bizim olayımızın ne olacağı ve ne olduğu belirsiz bir durumda. Olay sivil savcılıktan askeri savcılığa geçti. Askeri savcılıktan bilgi edinemiyoruz, avukatımıza doğru dürüst bilgi verilmiyor. Şu anda çıkmaza girmiş bir durumdayız. Bütün yetkili mercilerden acımıza çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

“ÖZÜR SÖZ KONUSU”

“Avukatımın verdiği bilgilere göre özür söz konusu. 'Safranbolu  raporlarından hiç bir sonuç çıkmadığından dolayı askeri savcılıktan ‘Şehidimiz için özür dileriz' diye bir yazı gelmiş” diyen Avcı, “Bu sadece özür ise bilmiyorum. Bizim devletimiz bir hukuk devleti. Bunun böyle olmaması gerekiyor. 4 yılı geçti 5 yılımıza az kaldı. Zaman aşımına uğrar diye endişeleniyoruz. İnşallah zaman aşımına uğramadan yetkililer, askeriye, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız inşallah derdimize derman olurlar. İnşallah bu sonuca varacağız diye düşünüyorum. Dosyaları hakimlere tekrar tekrar önlerine götüreceğiz daha da olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız. Canımızın sonuna kadar inşallah bu işi sonuçlandıracağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi