KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BİR İLK


 

20130418AW000814_01Karabük’te, küçük yaşlarda düşme neticesi midesinin üçte ikisi göğüs boşluğunda oluştuğu için yıllardır nefes darlığı çeken 45 yaşındaki Abdullah Kabaoğlu, 35 yıl sonra Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

35 yıldır solunum sıkıntısı ve mide rahatsızlığı çeken Abdullah Kabaoğlu'na, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi göğüs hastaları ve genel cerrahi uzmanları tarafından yapılan ortak çalışma sonucu midesinin üçte ikisinin göğüs boşluğuna düştüğü ve akciğerlere yaptığı baskı sonucu hastanın nefes darlığı çektiği teşhisi konuldu.

Genel Cerrahi uzmanı Dr. Nuriye Özder ve anestezi uzmanları Dr. Muzaffer Şenevli ve Dr. Müge Arıkan tarafından ameliyata alınan Abdullah Kabaoğlu, yıllar sonra nefes darlığından kurtuldu. Ameliyat sonrası yaklaşık 3 gündür süren takip ve tedavi sonrası sağlığına kavuşturan ekibin için de yer alan Dr. Muzaffer Şenevli, bu ameliyatı Karabük’te ilk defa gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Nuriye Özder de, şöyle konuştu; “Göğüs cerahisi uzmanlarıyla birlikte yapılan endoskopi ile tetkik ve araştırmalar neticesinde hastamızın midesinin üçte ikisi göğüs boşluğuna düşmüş olduğunu tespit ettik. Hastamız küçük yaşlarda yaşadığı düşme neticesinde mide fıtığı ve nefes darlığı şikayeti yaşamış. Hastanın gögüs boşluğuna düşen midesinin akciğerlere baskısı neticesi nefes darlığı yaşadığını belirledik. Bunun üzerine gerekli tetkiklerin ardından Karabük’te ilk defa böylesi zor bir ameliyat yapmayı kararlaştırdık. Yapılan operasyon sonucu hastamızın midesi normal yerine yerleştirildi ve şu an oldukça rahat bir nefes almaya başladı.”

Anestezi uzmanı Dr. Müge Arıkan da hastanın kendilerine başvurduğunda solunum fonksiyon testleri çok bozuk olduğunu ifade ederek “Karabük’te yaşayan herkeste hava kirliliği kaynaklı kronik obstrüktif akciğer hastalığı KOAH olduğu için hasta yıllardır bu teşhisle çok değişik ilaç kullanmış. Yapılan ameliyat sonrası solumun testleri yüzde 70 düzeldi” dedi.

Dr. Arıkan, Abdullah Kabaoğlu’nda 3 ay içinde tam bir düzelme beklediklerini de kaydetti. Abdullah Kabaoğlu da, yıllardır nefes darlığı çektiğini yapılan operasyon sonrası rahat nefes alabildiğini söyledi.