KARABÜK’ÜN FENNİ SÜNNETÇİSİ MİSBAH YAPICI “HEDEFİM 30 BİN VE ŞU AN İKİNCİ NESİL ÇOCUKLARI SÜNNET ETMEK BANA GURUR VERİYOR”


 

20130725AW000560_01Karabük'ün tanınmış fenni sünnetçilerinden 63 yaşındaki Misbah Yapıcı, 33 yılda 26 bin 261’inci çocuğu erkekliğe adım attırırken, ikinci nesil çocukları sünnet etmenin de gururunu yaşıyor.

Karabük’te hizmet veren ve emekli sağlık memuru olan fenni sünnetçi Misbah Yapıcı (63), Ramazan ayı olmasına rağmen ailelerin yoğunlukla çocuklarını sünnet ettirdiğini, Ramazan sonrası ise sünnet düğünü yapmayı tercih ettiklerini belirtti.

1970 yılından beri yaklaşık 33 yıldır Karabük merkez ve ilçeleriyle köylerinde fenni sünnetçilik yapan Misbah Yapıcı, tanınmış kişilerin ve Beşiktaş'ın eski oyuncularından İbrahim Kaş'ın da aralarında bulunduğu 26 bin 261 çocuğu sünnet ettiğini söyledi. Yapıcı, "Bu kadar sünnet yapacağımı tahmin bile etmiyordum. İşini severek yapınca ve vatandaş da tercih edince bu iş oluyor. Çocukların huyunu bilince sünnetler de çok rahat geçiyor. Eski Beşiktaşlı İbrahim Kaş, profesör, doktor, mühendis gibi daha birçok alanda görev yapanları sünnet ettim. Hedefim 30 binde bırakmak. Eskiden çok sünnet yapıyordum şimdi yılda 250 ila 300 arasında sünnet yapıyorum. Yaşlandıkça insan artık yoruluyor. 4-5 senedir yaptığım sünnetlerin yüzde 80’inin babalarını da ben sünnet etmişim. Yani ikinci nesile geçmişim artık ve bu benim için gurur verici” dedi.

Editör: Haber Merkezi