chp-milli-egitim-protesto



ATATÜRK ANITINDAKİ BAYRAM KUTLAMALARINDA CHP İL BAŞKANI BAYRAM KARADAĞ, ATATÜRK’E HAKARET EDEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN YÜZÜNE AĞIR SÖZLER SARF EDEREK PROTESTO ETTİ


 

CHP İL BAŞKANI “HEM ATATÜRK’E HAKARET EDECEKSİN, HEM DE UTANMADAN BU ATANIN HUZURUNA ÇIKACAKSIN. SENİNLE AYNI ORTAMDA BULUNMAM”


 



 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü kutlamaları Karabük’te Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’a tepki göstererek tören alanını terk etti.

Geçtiğimiz haftalarda Kayseri’den Karabük’e atanan Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın Facebook sayfasından Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı iddia edilen paylaşımlara tepki gösteren İl Başkanı Karadağ, “Atatürk’e hakaret edemezsiniz, ettirmeyiz. Böyle bir ortamda bütün il müdürlerini tenzih ederek böyle bir kişiyle Atatürk Anıtı’nda bulunmak istemediğimden töreni terk ediyorum” diyerek ayrıldı.

TANER CANYURT TAKDİR GÖRDÜ

Karabük’ün tanınmış simalarından eski sendikacılardan ve Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Taner Canyurt ise Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’a “Utanmaz adam, hem Atatürk’e hakaret edeceksin, Yahudi diyeceksin, hem de Atanın huzuruna çıkacaksız. Seni istemiyoruz ve protesto ediyoruz” diye bağırarak tepkisini gösterdi.

MHP İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN TEPKİ GÖSTERMEDİ

CHP İl Başkanı Bayram Karadağ ve Taner Canyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın yüzüne karşı ağır sözler kullanarak protesto ederlerken, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın hiçbir tepki göstermemesi, hatta Milli Eğitim Müdürü ile tokalaşarak yan yana durması ise şaşkınlığa neden oldu.

MÜDÜR “AMACIM HAKARET DEĞİLDİ”

Gazetecilerin İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’a 'neden protesto edildiniz' ve 'Atatürk’e hareket ettiğiniz doğru mu' sorusuna ise Kaplan, “Hayır, kesinlikle hakaret etmedim. Bir haberi okudum ve kendi facebook adresimden paylaştım. Okumak suç ise, ben o suçu işlemeye devam edeceğim. Kişilere hareket etmek, kim olursa olsun hakaret etmek bizim kültürümüzde yoktur. Ben paylaşımda bulunmadım” dedi.

CHP İL BAŞKANI TÖRENİ VATANDAŞLARIN ARASINDA KUTLADI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Vali Orhan Alimoğlu’nun tören alanına gelmesi ile tören devam etti.

Törende Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman’ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören alanını terk eden CHP İl Başkanı Bayram Karadağ ve Taner Canyurt vatandaşların bulunduğu alanda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okuduktan sonra ayrıldı.

Tören daha sonra çeşitli gösteriler, yapılan yarışmalarda dereceye girenlere madalyalarının verilmesi ve resmi geçit ile sona erdi.


seyfullah-kaplan-face-1MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FACEBOOK SAYFASINI KAPATTI


Atatürk’e hakaret eden paylaşımları yapan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dalga geçilen capsleri de paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Facebook sayfasını kapattı.

“Milli Eğitim Müdürü’nün Facebook sayfasında rahatsız edici madem bir paylaşımlar yok, neden sayfasını kapattı. Bu hareketi onun nasıl bir sapkın zihniyete sahip olduğunun bir kanıtıdır” diyen CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, Müdür hakkında önümüzdeki hafta başı suç duyurusunda da bulunacaklarını ifade etti.

Öte yandan, Müdür Kaplan’ın sayfasını kapatmasına rağmen, sayfasının ekran görüntülerinin tamamının print screen, ekran fotoğrafları Karabük Net Haber’de mevcut.

Editör: Haber Merkezi