KURTULUŞUNU DEĞİL KURULUŞUNU KUTLAYAN TEK İL…


 

KARABÜK VE KARDEMİR’İN KURULUŞUNUN 77. YIL DÖNÜMÜ F-16 GÖSTERİSİ ETKİNLİKLERE HEYECAN KATTI


 

3nisan-kutlama

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılışı ve Karabük’ün kuruluşunun 77. yıl dönümü kutlandı.


Etkinlikleri kapsamında gösteri yapan Solo Türk F-16 gösterisi nefes kesti.


Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene, Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcıları Abidin Ünsal, Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tören Vali Orhan Alimoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR hakkında bilgi verdi.


Demirel, 95 yılında KARDEMİR özelleştiği zaman üretimin 550-600 bin ton civarında olduğunu belirterek şunları söyledi:


“Bu yıl karşınıza daha yüzlü çıkıyoruz. Nedeni 77 yıllık ömründe devletteki 1937’den 1995 yılına kadar 550 -600 bin ton üretimini ancak sağlayabilmiş olan ve 1995 -2010 arasında bunu ikiye katlayan KARDEMİR’in son yaptığı atakla üretimini 3 milyon tona çıkarabilmenin ve bunu başarmanın gururu ile şehrimizin karşısına çok daha yüzlü çıkıyoruz. Alın terimizin size yansıyan yüzü ile 3nisan-kutlama-2daha gururluyuz. Kendimiz pek fazla işçi alamadık alam 95 firmayla 2 bin 500 civarında personel alındı ve hizmet veriyor şuan. Bu dönem içerisindeki yapmış olduğumuz bu büyüme ve gelişme yöremize ciddi bir ekonomik hacim kazandırmıştır. Fabrikamızı sadece büyütmek ve geliştirmek değil çağdaş yönetim tekniklerinin her türlüsünü uygulayacak bir alt yapıyı kurmakta görevimiz olmuştur. Fabrikamız yıllarca inşaat sektörünün malzemelerini üretirken, gelişmiş ve büyümüş olan ülkemizde sanayi yapılarının artmış olması demir çeliğin sanayi tarafının ağırlık kazanmasına ve kaymasına mecburiyet doğurmuştur. Bu bir gereği olarak fabrikamız inşaat sektörünün yanı sıra makine sanayinin temel çeliklerini üretecek yatırımlara girmiştir. 700 bin tonluk yeni bir haddehane bunun bir örneğidir. Bu şehirde yan sanayi farklı tara kayacaktır.”


Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise 3 Nisan’ın Karabüklüler için önemli bir gün olduğunu belirterek, “KARDEMİR 77 yıl önce küçük bir mahalleyi ve köyü Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi haline getirmiştir. Karabük deyince bugün sanayisi, üniversitesi, sporu ve turizmi ile Türkiye’de önde gelen illerden birisidir. Bugüne kadar emeği geçenler müteşekkiriz. Ancak bundan sonra sıra bizdedir. Bundan sonra yapılacak işlere hep beraber bakmamız ve güzel işleri çoğaltmaya devam etmemiz gerekir. Demir çelik fabrikamız kapasitesini ve üretimini artırma konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Buda bizim için sevindirici bir durumdur. Sanayinin yanı sıra eğitimimiz gibi, tarımımız gibi, hayvancılığımız gibi ve diğer alanlarda fikir üretmeye ve başarılarımızı artırmaya devam etmemiz gerekiyor. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.


3nisan-kutlama-1Konuşmaların ardından Grup Geceden konserinin ardından Tür Hava Kuvvetleri’nin F-16 gösteri uçağı Solo Türk töreni izleyen 5 bin kişiye nefes kesen gösteriler yaptı. Gökyüzünde yaptığı akrobasi hareketleriyle nefes kesen Solo Türk F-16, kalabalığa büyük heyecan yaşattı. Vatandaşlar, ellerindeki cep telefonları, kameraları ve fotoğraf makineleri ile Solo Türk'ün gösterisini görüntülemeye çalışırken, yaklaşık 20 dakika süren gösteri büyük beğeni topladı.

Editör: Haber Merkezi