20140401AW050690_01-(3)3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 77. Yıldönümü bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ile 13 haneli bir köy olan Karabük, bugün modern Türkiye’nin ekonomik-sosyal ve kültürel anlamda önde gelen illeri arasında yer alıyor. Türkiye’de kurtuluşunu değil, kuruluşunu kutlayan tek il olan Cumhuriyet Kenti Karabük, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan, fabrikalar kuran fabrika unvanına sahip Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 77. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 3 Nisan kutlama etkinliklerinin bu yılki gösterilerinde Karabük’te ilk defa F-16 gösterisi yapılacak.

Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal Başkanlığında gerçekleştirilen son hazırlık toplantısında 3 Nisan Perşembe günü yapılacak olan programla ilgili çalışmalar gözden geçirildi. Toplantıda Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan SLOTÜRK F-16 gösteresi ile ilgili Üsteğmen Emrah Bayır bilgiler vererek, gösteride 20 harekatın yapılacağını ve gösterinin yaklaşık 20 dakika süreceğini söyledi.

3 Nisan’da yapılacak gösteri öncesi Karabük semalarında keşif prova yapan F-16 uçakları kentte ayrı bir heyecan oluşturdu.

Perşembe günü sabah saat 10.30’da anıta çelenk sunulması ile başlayacak olan kutlamalarda Grup Geceden konseri ve ardından SOLOTÜRK F-16 gösterisi ile devam edecek. Etkinlikler kapsamında Karabük Üniversitesinde Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. Gülsen Demir ve Karabük Üniversitesinden Doç Dr. Nurgün Koç tarafından ‘Kentleşme ve Karabük’ konulu konferans verilecek.

Editör: Haber Merkezi