3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Orhan Alimoğlu’na ziyaret gerçekleştirildi.


 

20141203AW260948_01Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Türkiye Özel Eğitim Vakfı Başkanı Gülsüm Beniç, Özel Eğitim Kurumu Öğretmen ve öğrencileri ile veliler katıldı.

Ülkede yaklaşık 8,5 milyon engelli birey olduğunu ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, “Karabük’te yapılan son araştırmalarda yüzde 12 oranında engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik alınan kararlar ile istihdam ve eğitim noktasında çok büyük gelişmeler olmaktadır. Bu çalışmalara katkı ve destek veren kamu kuruluşlarına, özel kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayan Vali Orhan Alimoğlu ise, “Bizim kültürümüze, görgümüze, anlayışımıza göre zaten her gün hepimizin günü. Ama böyle özel günler de ihdas edilmiş ki biraz daha bu işlerle fazlaca meşgul olalım, meseleler üzerinde iyi düşünülsün, derinlemesine düşünülsün, bir kontrol yapılsın manasındadır. Karabüklü hemşerilerimiz engelli vatandaşlarımızla yeterince ilgilenmeye, ayrı gayrı olmadığını göstermeye çalışıyor, buna sizler de şahitsiniz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm engelli vatandaşlarımızı ve değerli ailelerini hürmet ve muhabbetle selamlar, sağlıklı ve mutlu günler temenni ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi