Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliği açılan girişimcilik kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi


 

20130525AW000542_02Çebioğlu Gold Recidanse’de yapılan sertifika törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, KOSGEB Karabük İl Müdürü Bahadır Gevher, çok sayıda davetli ve kursiyerler katıldı.

KOSGEB Müdürü Bahadır Gevher ise, girişimcilik ruhunun yaygınlaştırılması için 2010 yılından bu yana girişimcilik kursları açtıklarını, bu kurslarda 820 kişinin katıldığını, 43 kişinin kendi işletmesini kurduğunu, bunlardan 19’unun bayan olduğunu ve faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise konuşmasında genç girişimcilere bankaların kapılarını açmalarını isteyerek,

“AK Parti 2009 yılında KOSGEB yasasında değişiklik yaptı. Değişiklikle daha önce sadece imalat sanayine destek veren KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere de kredi desteği vermeye başladı. Böyle olunca KOSGEB’in destek verdiği esnaf sayısı 4 bin’den 701 bine çıktı. Şimdiye kadar 760 milyon TL hibe kullandırılmış. Burada girişimci olmak için eğitimler veriliyor. Ama bu eğitimleri alanlar teminat bulamadıkları için kredi kullanamıyorlar. Bu konuda bize daha önce de şikayetler geldi. Bankaların işi yokuşa sürdükleri söylendi. Devlet Vatandaş için var. Vatandaş devlet için değil. Darbe hükümeti tarafından hazırlanan Anayasa’da vatandaş devlete hizmetle yükümlü deniyor, şimdi yeni Anayasa’dan bu çıkartıldı. Devlet Vatandaşa hizmetle yükümlüdür. Buradan yola çıkarak, bankalar vatandaşlarımıza hizmet noktasında olmalı, vatandaşa güvenmeli” dedi.
Daha sonra Ocak ayında açılan kurslara katılan 250 kursiyere sertifikaları, Mehmet Ali Şahin ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi