Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversite Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, TSO Başkanı Tuncay Özcan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


 

24-kasım-1
Vali Alimoğlu, mesajında, 24 Kasım 1928 tarihinin, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen unvanının veriliş tarihi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda atılan her adımda öğretmenlerin katkısı çok büyük. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüce ve bir o kadar da ağır bir sorumluluk gerektiren dünyanın en güzel mesleklerindendir. Atatürk 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek öğretmenlere verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde ifade etmiştir. Kıymetli öğretmenler, sizler, insan sevgisiyle dolu, herkese güven veren, ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen kahramanlarsınız.”dedi.

Milletvekili Uysal, mesajında, "öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin kendini yenileyen genç nesilleri yetiştiren öğretmenler sayesinde yükselecek. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi nitelikli insanlar olarak yetiştirmek görevini büyük fedakarlıklarla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım" ifadesini kullandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da mesajında, bir toplumun ürettiği bilgi ve kültür birikiminin yeni nesillere aktarılması da eğitimin önemine değinerek, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Tarih boyunca büyük başarılara imza atan medeniyetlerin başarılarının temelinde eğitim yer almaktadır. Cumhuriyet ile birlikte çağdaş ve milli eğitim sisteminin de temelleri atılmıştır. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım." dedi.

TSO Başkanı Tuncay Özcan ise dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir değerdir. Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır."

Editör: Haber Merkezi