GEÇİRDİĞİ KAZA SONRASI ENGELLİLER İÇİN MAVİ KAPAK KAMPANYASI BAŞLATTI


 

20150102AW287262_01Karabük'te, geçirdiği bir kaza sonrası yürümeyi unutan ve daha sonra gördüğü tedavi ile yeniden yürüyen 37 yaşındaki Murat Yıldız, iki yıldır yürüttüğü mavi kapak projesi ile 23 engelli vatandaşın tekerlekli sandalye ve akülü araç sahibi olmasını sağladı.

Karabük’te, Ramsey fabrikalarında işçi olarak çalışan Yıldız, 2001 yılında Tekirdağ'da çalıştığı sırada bir inşaattan düştü. Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşen Yıldız'ın bacağı kırıldı. İki ay komada kalan Yıldız, tedavi süresince boğazından açılan bir delikle beslendi. Uyandığında, yürümeyi unuttuğunu fark etti. İstanbul'da bir süre fizik tedavi gören Yıldız, yürüme yeteneğini tekrar kazandı. Bu süre zarfında yaşadığı sıkıntılar sonrası Yıldız, iki yıldır çevresindeki arkadaşlarının ve iş arkadaşlarının desteği ile mavi kapak toplayarak, sosyal sorumluluk projesini yürüttü.

İşin mutfağında çevresindeki insanların ve çalıştığı fabrikanın olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bize gelen engelli vatandaşlarımızın raporu olanlarına yardımcı oluyoruz, İhtiyacı olan aracı kendilerine teslim ediyorum. Amacımız hayır" dedi.

Başından geçen kaza sonrası engellilere yardım için çalışma başlattığını anlatan Murat Yıldız, 2001 yılında Tekirdağ'da iş kazası geçirdiğini belirterek şunları söyledi: “Çalıştığım sırada çatıdan düştüm. Düştüğüm yer 15 metre yüksekliğindeydi. İki ay yoğun bakımda kaldım. Tedavi süresince boğazımdan açılan bir delikle beslendim. Bu durum 3 ay sürdü. Kaza esnasında bacağım kırıldı. Yattığım süre içerisinde ben yürümeyi unuttum. Kendime geldiğimde yürüyemediğimi fark ettim. İstanbul'da bir süre fizik tedavi gördüm. Tedavi sonrası tekrar yürümeyi öğrendim. Karabük'e geldim."

Ramsey fabrikasında işe başladığını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç yıldır burada çalışıyorum. Burada bir kapak olayı olduğunu gördüm ama faal değildi. Gelen geçen atıyordu. Biz sadece bunu hareketlendirdik. Ben kent merkezinde de sağa sola bidonlar astım. Karabük'ün genelindeki mavi kapaklar için asılan bidonları ben astım. Bana yardım edenler var. Bu işi ben organize ettim. Kapak biriktiren herkes beni arıyor. 17 kişiye tekerlekli sandalye ve 1 kişiye de akülü araç aldık. Bize çok istek oldu. Mavi kapakların yetmediği yerde çevremizden para topladık. Bu paralar ile 5 kişiye daha yardımcı olduk. Toplam 23 kişiye bu yolla yardımcı olduk. Bizim yaptığımız her şey faturalı.”

20150102AW287262_02Ramsey Fabrikası Personel Müdürü Süleyman Gürer ise bu işe sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını söyleyerek, “Firma olarak biz buradan toplanan kapakları firmamızın TIR’ları ile İstanbul’a gönderiyoruz. Oradan tekerlekli sandalyeleri yine buraya araçlarımızla getiriyoruz. Biz, bu işe manevi destek veriyoruz. Kapakları sadece burada değil Kastamonu ve Araç ilçesindeki fabrikalarımızda da çalışan arkadaşlarımız biriktirip bize gönderiyor. Biz, hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi