Yeni eğitim öğretim yılında alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapıldığı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi Okul Müdürleri Kurulu ve Okul Aile Birliği Temsilcileri Toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü Dr Ahmet Sarı, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse, Emniyet ve Jandarma Personeli, okul müdürleri ile Okul Aile Birliği Temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından kürsüye gelen Vali Fuat Gürel, 2022-2023 Eğitim Yılının eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyip, sorunsuz bir şekilde en az sıkıntı ile dönemi geçirme temennisinde olduklarını belirtti.

Cep telefonuyla derse girilmeyecek

Öğrencilerin okula gelip gitmeleri konusunda emniyet birimlerince gerekli tedbirlerin alındığını ve bu amaçla okul müdürlerinin de sahada olacağını vurgulayan Vali Gürel, öğrencilerin derse hiçbir şekilde cep telefonuyla giremeyeceğini belirterek, "Teknoloji artık bağımlılık haline geldi, nerede ise çocuklarımızın tamamında cep telefonu var, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ders saatinden önce cep telefonlarını toplayacak ve okul çıkışında geri teslim edecek, öğrenci derse hiçbir şekilde cep telefonu ile girmesin. Eğer çocuklarımız cep telefonu ile derse girerse dersi ve öğretmenini dinlemeyebiliyor, eğitimi aksıyor." dedi.

Karabük olarak eğitimde çok başarılıyız

Karabük'ün eğitimde çok başarılı olduğunu vurgulayan Vali Gürel konuşmasına şu şekilde devam etti; "Sadece eğitim öğretimde başarılı değiliz, diğer alanlarda da başarılıyız. Akademik başarıda ülke çapında ilk ondayız. Her alanda başarılarımızı daha ileriye taşımak istiyoruz. Geçtiğimiz sene spor dalında 7 Uluslararası başarımız vardı şu an 17'ye çıktı, başarılıyız ve bu başarıyı el birliği ile geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu tür faaliyetlerin içine çektiğimizde onların dünyaları değişiyor ve iyi bir insan yetiştirmiş oluyoruz.
2022-2023 Eğitim Öğretim yılının tüm İdarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
"

Toplantı, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcilerinin okullarına dair ihtiyaç ve sorunlarını dile getirmeleri ile çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.