“Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi kapmasında çalışmalarını devam ettiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kartaltepe Mahallesinde eksikliği hissedilen Sosyal Yaşam Merkezinin temelini attı.


 

13102015_kartaltepesym_1Düzenlenen temel atma törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Kaya yaptığı konuşmasında; “Mahallemiz için bir eksik olan, içinde muhtarlık büromuzun, mesleki kursların ve en önemlisi içinde aile hekimliğimizin için de bulunulduğu Kartaltepe Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezimizin temelini atmak için bir araya geldik.

Kartaltepenin asfalt çalışması tamamlandı, Cevizkentte parke taşları kaldırılıp kanalizasyon çalışması yapılıyor. Kartaltepe’yi Yenişehir’e bağlayacak köprü temeli çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmalardan dolayı sayın Başkanıma , Başkan Yardımcıma, Belediye Meclis Üyelerine, daire müdürlerimizden işçi arkadaşlarımıza kadar teşekkür ederim” dedi.

Temel atma töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Seçim zamanı geldi, umut tacirleri yine yollara çıktı.

Yapmış oldukları tek şey ellerinde işçi listeleri ile, kumanya listeleri ile dolaşmak, Ak Partiye üyelik şartı ile kumanya dağıtmak. Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler.

Bir kantarın dahi yerini değiştiremediler. 12 yıldan bu yana kayak merkezinin temelini atıyorlar. İşçiye verdikleri sözlerden, memura verdikleri sözlerden bir tanesi yerine gelmiş değil.

Bir bakıyorsunuz kendilerinden olmayanları rotasyon, işçileri işten çıkartma tehditleri ama iş icraata geldiği zaman ortada hiçbir şey yok. Ne Karabük’ü nede ilçelerimizi düşünen var.

13102015_kartaltepesym_7Yapacağımız her iş engellenmiştir. Demiryolları şehir dışına çıkacak, olduğu yerde durur. Şu andaki iktidar partisinin milletvekili adaylarının hiç birisinden Karabük’e en ufak bir faydaları olmaz.

Karabük içinde verebilecekleri hiçbir şey yoktur. 12 yıldan bu yana Karabük’e bir şeyler vermiş olsalardı şu anda Karabük Türkiye’nin yaşanabilir birinci vilayeti olurdu.

Benim göreve geldiğim zaman Karabük hava kirliliğinde son sıralarda idi ama şu anda yaşanabilir şehirler arasında, hava kirliği konusunda 13. sırada. Beş yıl içersinde yüzde 95 doğal gaz dağıtımını gerçekleştirdik. Karabük’te yüzde 70 su şebekesini değiştirdik.

İktidar partisine diyoruz ki sizde şunun ucundan tutun bırakın ucundan tutmayı haberleri oldukları işleri engellemekten başka işleri yok. 2009 yılında hep birlikte Karabük’ü nasıl değiştirmeye başladık.

2014 yılında yine büyük bir çoğunlu bana oy vererek parti ayrımı yapmadan yeniden Belediye Başkanı yaptınız. 7 Haziran 2015 tarihinde Karabük’ün kaderini değiştirdik.

Gelin 1 Kasım tarihinde de Karabük’ün kaderini değiştirelim derim. Bir milletvekili seçmekle Karabük’ün kaderini değiştirelim, iki milletvekili değiştirmekle de Türkiye’nin kaderini değiştirelim” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kartaltepe Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi binasının temeli atıldı.

 

Editör: Haber Merkezi