2. ABDULHAMİD HAN’A FAHRİ DOKTORA VERİLMESİNİ TORUNU DOĞRU BULUYOR



ABDÜLHAMİD KAYIHAN OSMANOĞLU “AİLENİN İTİBARININ GERİ VERİLMESİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ”


 

padisah-torunuda-memnun


Sultan 2. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Karabük Üniversitesi tarafından verilen fahri doktora unvanını, bir şekilde aile itibarının geri verilmesi olarak düşündüklerini söyledi.

Doğu ve batı medeniyetlerini buluşturan, Hicaz demiryolunun banisi, 34. Osmanlı Sultanı, 113. İslam halifesi Sultan II.Abdulhamid Han’a demiryollarına katkılarından dolayı, Karabük Üniversitesi Onursal Doktora Diploması, Hakan’ın 3. kuşak torunu, hanedanın ülkede yaşayan en yaşlı üyesi Harun Osmanoğlu’na düzenlenen törenle verildi.

Tören öncesi bir açıklama yapan Sultan 2. Abdülhamid’in torunu olan, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, olayın çok değerli ve anlamlı olduğunu düşündüklerini ifade ederek, “Bizim için çok büyük anlam taşıyor. Türkiye’de bir ilk. Belki geç kalınmış bir şey ama zamanın da olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son günlerde bu konu ile ilgili farklı yorumların yapıldığının hatırlatılması üzerine Osmanoğlu, şöyle konuştu;

“Bu işin her zaman en iyisini yapsanız da daha iyisini isteriz ve kötüsü olsa da bundan kötüsü olamaz diyoruz. Çok düzgün bir karar. Aile itibarının geri verilmesi gibi olduğunu düşünüyoruz. Bunun aslında herkesin hoşuna gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim ecdadımız öyle bir ecdat ki, dünyayı fethetti. Bir şekilde Karabük Üniversitesi Rektörü ellerinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştı. Biz aslında 36 padişahın bütün dünyaya nasıl hükmettiğini iyi biliyoruz gerçekleri ile. Ama bir türlü ekranlara ve kitaplara bu gerçekleri yansıtamıyoruz. İlerleyen zamanlarda her türlü çalışma yapılıyor ve bu yansıtılacaktır.”