KELTEPE KAYAK TESİSLERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI


 

20160623AW784812_01Karabük’e yapılması planlan ve yapımı adeta yılan hikayesine dönen Keltepe kayak merkezinde havaların ısınması ile çalışmalar başladı.

İl Genel Meclis üyesi Seyfettin Dikmen, kente yapılacak yatırımların en önemlisinin Keltepe Kayak merkezi olduğunu belirterek, bunla ilgili çalışmaların 1998 - 2000 yıllarında başladığını söyledi.

Yaklaşık 16 - 18 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl kayak merkezinin ihalesinin yapıldığını ve karların erimesi ile beton atma işlerine başlanıldığını kaydeden Dikmen, “Kayak tesisi gerek Karabük’ümüz gerekse bölgemiz açısından çok önemli bir yatırım olarak görüyoruz.

Bu yatırımı gerek Karabük’ümüzün merkezi gerekse Safranbolu, Yenice gibi diğer ilçelerimiz gibi tarihi ve turistik mekanların hep birlikte gezilmesi noktasında turizmin cazibe noktası haline geleceği kanaatindeyiz. Tesisi sadece kayak tesisi olarak değerlendirmememiz lazım. İhale süreci ve altyapı çalışmaları uzun sürdü kolay bir yatırım değildi nihayetinde ihaleler gerçekleştirildi ve çalışmalar şu an devam ediyor.

Bizde çalışmalar devam ederken sıcağı sıcağına Karabük kamuoyumuzla bu sevinci paylaşalım istedik. Bu yatırımı sadece kış aylarında 3- 4 aylık bir yatırım olarak görmemek lazım. Kayak merkezinin etrafına yapılacak yatırımlarla yaz döneminde de bu bölgenin turizme kazandırmak için çalışmalarda yapmak lazım. Bunlarda yapıldığında gerek yerli gerekse yabancı turist noktasında Karabük’ümüze çok ciddi bir girdi sağlanacağı değerlendiriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi