Karabük’te hayırseverlerin yardımları ile alınan 18 adet tekerlekli sandalye düzenlenen törenle dağıtıldı.


 

20140806AW161492_02Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube binası önünde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı, TSD Karabük Şubesinin üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında “18 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalyelerini dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sandalyelerin temin edilmesinde emeği geçen başta Kadriye Kılıç olmak üzere, destek veren iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Orhan Alimoğlu “İnsan olarak ayrı ayrı olsak da bir bütünüz. Böyle olunca insanlık olarak birbirimizden haberdar olmamız ve birbirimizi tamamlamamız gerekiyor çünkü her insanın mutlaka görünür, görünmez, bilinir, bilinmez bir eksik tarafı vardır. Bugün sağlıklı ve iyi olsak bile yarın ne olacağımızı bilemeyiz. Onun için daima birbirimizle ilgilenmek, halinden haberdar olmak, yardımlaşmak insanlık icabıdır, insana yakışanda budur. Karabük’te yardımlaşmamız gayet iyi, çok güler yüzlü bir dernek başkanımız var. Bir aletin kullanılması da çok önemli Dernek Başkanımız bu sandalyelerin tamiratını da yapıyormuş kendisine huzurunuzda teşekkür ederim. İnsan bir işe vesile olduğu zaman güzel işler ortaya çıkıyor Kadriye Kılıç kızımız da bu işe vesile olduğu için teşekkür ederim. Birbirimize destek olmaya, birbirimizle yardımlaşmaya ve birbirimizin halinden haberdar olmaya devam edersek işler daha güzel olur. Dernek başkanımıza ve katıldığınız için sizlere, Yalova’dan emeği geçen hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi