CUMAYANI SANAYİ SİTESİ 16 YILDIR DUA GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR


 

20141103AW233452_02Karabük'ün Cumayanı mevkiinde bulunan Karabük Sanayi Sitesi esnafı 16 yıldır her pazartesi dualarla iş başı yapıyor.

Sanayi sitesi esnafının pazartesi duasına Vali Orhan Alimoğlu, TSO Başkanı Sedat Namal, İl Müftüsü Halil Bektaş, İl Defterdarı Osman Koçaş, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve esnaflar katıldı.

1998 yılından bugüne kadar aralıksız on altı yıldır pazartesi duasını yaptıklarını ve bu pazartesi duasının 10 Muharrem 1436 aşure gününe denk gelmesi münasebetiyle sanayi esnafına dua sonrası aşure dağıtıldı.

Dua önce kısa bir konuşma yapan Vali Alimoğlu “Bizim milletimizin iyi gelenekleri var gelenek zaten gelinen yer demek. Kendi geldiği yeri bilemeyenler, gideceği yeri de çok iyi bilemiyor. Onun için sağlam gelenekleri muhafaza etmemiz, yaşatmamız ve devam ettirmemiz gerekir. Gelenek-anane çok önemli bir şey bu yüzden sizleri tebrik ediyorum bu gelenekleri yaşatabilen çok kalmadı ama çoğalacak inşallah. Ayrıca Muharrem ayı iyi anlaşılması gereken hususlardan bir tanesi. Zulüm ve adalet meselesinin de iyi anlaşılması gerekir, çünkü insanlar adaleti anlamazsa, kendini iyi bilmezse yanlış yapabiliyor ve sonra bunun acısını çekiyor. Bu geleneğin aşure gününe denk gelmesi dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için tebrik ediyor hayırlı işler diliyorum” dedi.

Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından yapılan dua sonrasında protokol üyelerine ve sanayi esnafına aşure ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi