20140820AW172388_01Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ‘Temel Hedefimiz İstihdam’ sloganı ile yürüttüğü Mesleki Eğitim Kurslarının birini daha tamamlayarak, Yenice de 15 gencin mesleki eğitim belgesi almasını sağladı.

2014 yılı İşgücü Piyasası Analiz raporu sonuçlarına göre temininde güçlük çekilen meslekler arasında bulunan Gazaltı Kaynağı mesleğinde Yenice Çok Programlı Lisesi ile birlikte yürütülen mesleki eğitim kursunu başarı ile bitiren 15 kişiye sertifikaları yapılan törenle verildi.

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven,Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Yenice protokolünün katıldığı programda, kursla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Güven “ İlimiz ve ilçelerimizde ara eleman ihtiyaçlarının başında Gazaltı Kaynağı mesleğindeki işgücü ihtiyacı gelmektedir.Bu işgücü açığını kapatmak için önce Karabük Mesleki Eğitim Merkezimizle ve şimdi de Yenice de bu alanda kursumuzu sonlandırdık.208 saat süren Gazaltı Kaynağı kursu sonunda 16 katılımcıya aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre Mesleki Eğitim Belgesi yerine de geçecek olan sertifikalarını veriyoruz. ‘İşimiz İstihdam Gücümüz İstihdam’ sloganı gereği işsizlerimizin mesleki belge sahibi olabilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İşsizlerimizden talebim, mesleki eğitim kapsamında düzenlenen kurslara ilgi duymalarıdır.Elinde mesleki eğitim belgesi olan ve çalışma istek ve arzusunda bulunanların İlimizde iş bulmaları çok daha kolay olmaktadır ve yine hangi işi yaparsanız yapın,yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın,o zaman sizde kazanacaksınız,bölgemizde kazanacak.” dedi.

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat’ta ,mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek,İŞKUR’un ilçelerine verdiği destekten dolayı İl Müdürü Coşkun Güven’e teşekkür etti.

Daha sonra kursu başarı ile bitiren kursiyerlere mesleki eğitim katılım belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi