5. ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLETİ YENİCE KUPASI YARIŞLARI SONA ERDİ


 

20150810AW497174_03Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Karabük’ün Yenice ilçesinde iki gün süren ve bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde düzenlenen 5. Uluslararası Dağ Bisikleti Yenice Kupası Yarışları sona erdi.

İlçeye bağlı Şeker kanyonu üzerinde yer alan Yazıköy-İncebacaklar köylerindeki 4 bin 200 metrelik zorlu parkurda düzenlenen yarışmaya, 8 kategoride yerli ve yabancı 125 sporcu katıldı.

3 ülkeden 10 bisikletçinin katıldığı yarışmanın erkekler kategorisinde birinciliği Abdulkadir Kelleci, bayanlarda ise Lüksemburglu bisikletçi Fabianna Sehane elde etti.

Bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde yapılan 5. Yenice Dağ Bisiklet Yarışması'na Kazakistan, Lüksemburg ve Romanya'dan biri bayan 10 bisikletçi katıldı. 2 gün süren yarışmaların ilk günü ilçe merkezinde yapıldı.

İkinci gün dağ etabı yarışmaları ise Yazıköy İncebacak köyleri arasında yer alanda 4 bin 200 metrelik parkurda yapıldı.

Düzenlenen yarışma sonrası elit erkekler kategorisinde Abdulkadir Kelleci, Kazakistan'dan katılan Kırıll Kazantsev ikinci, yine Kazakistan'dan Artyom Golovachshenko üçüncü oldu.

Elit bayanlarda ise Fabianna Sehane (Lüksemburg) birinci olurken, Esra Kürkçü ikinci, Cansu Türkmenoğlu ise üçüncü oldu.

 

20150810AW497174_04Genç erkeklerde Zeki Kaygısız, 15 yaş altı kategorisinde Tahir Buğra Yiğit, 17 yaş altında Halil İbrahim Doğan, master artı 30'da Muammer Yıldız, master artı 40'da Cem Anamurluoğlu ve yıldız bayanlarda ise Azize Bekar birinciliği elde etti.

Şeker kanyonunda yapılan ödül töreninde ilk üçe giren bisikletçiler para ödülü ve madalyalarını belediye başkanı Zeki Çaylı, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar verdi.

Editör: Haber Merkezi