Sağlık Bakanlığı Acil Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Karabük’te acil hizmetlerde kullanılmak üzere tahsisi yapılan bir adet çok sedyeli ambulans, yedi adet tam donanımlı acil yardım ambulansının teslim töreni Karabük Valiliği önünde yapıldı.


 

20150309AW347119_04Düzenlenen ambulans teslim törenine Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Vali Yardımcılar Erkan Çapar, Tarkan Keskin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Tuncay Özcan, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve daire müdürleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı , İl genelinde toplam 12 adet 112 acil sağlık hizmetleri komuta merkezinin bulunduğunu belirterek, “ 5 tanesi Karabük Merkez’de, 2 tanesi Safranbolu ilçemizde, 2 tanesi Eskipazar ilçemizde, diğerleri Eflani, Yenice ve Ovacık ilçemizde yer almaktadır. Müdürlüğümüz envanterinde 24 adet ve hastanelerimizde 5 adet olmak üzere il genelinde toplam 29 adet ambulansa sahip iken, bugün teslimini yaptığımız 8 yeni ambulansa bu sayı 37’ye ulaşmıştır. Bugün teslimi yaptığımız ambulanslardan 5 tanesi 4x4 çekiş gücüne sahip ambulans, 2 tanesi kar paletli ambulans, bir tanesi obez ve yoğun bakım ambulansı, bir tanesi de çok sedyeli ambulanstır” dedi.

Sarı, ayrıca geçen yıl 112 komuta kontrol merkezine yaklaşık 300 bin adet çağrı geldiğini de belirterek, “ Bunlardan yaklaşık 35 bine vaka kontrolü verilmiştir. İl ve ilçe merkezlerinde ilk 10 dakika içersinde vakaya ulaşma oranımız yüzde 89, kırsalda ilk yarım saat içinde vakaya ulaşma oranımız ise yzüde 86’dır. 2014 yılında 26 bin 184 acil vakaya müdahale edilmiş, bunlardan 17 bin 705’i hastaneye götürülmüştür. 8 bin 399 vakaya ise yerinde müdahale yapılmıştır. Ayrıca 8 bin 755 tane hastamız hastaneden eve yada evden hastaneye nakil yapılmıştır. Yine il dışına nakil sayımız ise 746’dır” ifadesinde bulundu.

20150309AW347119_03AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, bir şehrin yaşanabilir olması için, ilk akla gelen sağlık alanı olduğunu belirterek, “ 10 yıl içerisinde sağlık alanında Karabük’ümüz sağlık hizmetleri bakımından bölgenin en önemli merkezlerindendir. Sağlık alanında yeni yatırımlar yapmayı sürdürüyoruz. Karabük Eğitim Hastanesine kavuştu, Karabük Tıp Fakültesine kavuştu, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine kavuşacak, Diş Hekimliği Fakültesine kavuşacak. İlçelerimizde yeni hastanelere kavuşuyor. Bugün teslimini yaptığımız ambulanslarımız tam donanımlı ambulanslardır. AK Parti döneminde sağlık alanında büyük değişimler oldu, bundan sonrada olmaya devam edecek” dedi.

Vali Alimoğlu da hükümetin ve devletin milletin bütün hizmetlerini daha da iyileştirmenin gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “ Tarımımız, sanayimiz, eğitimimiz, sporumuz, sağlığımız ve bütün hizmetlerimizi geliştirmek için uğraşıyoruz. Hastanelerimiz çok güzelleşti, sağlık personelimiz, hekimlerimiz arttı. Önemli gelişmelerimiz var vatandaşlarımızda bu gelişmelerden memnun. Bugün sağlık alanına 8 tane ambulans daha ilave ediyoruz ki ihtiyacımız olduğu zaman hizmetlerim daha iyi görülsün diye” dedi.

20150309AW347119_02Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Halil Bektaş’ın dua okumasının ardından ambulansların anahtarları teslim edildi.