Karabük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı münasebetiyle resepsiyon düzenlendi.

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel'in ev sahipliğinde Karabük İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen resepsiyon çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

Misafir kabulü ile başlayan resepsiyon, Anadolu ezgileri müzik dinletisi, Anadolu halk oyunları, Ata zeybeği gösterisi ile devam etti.

Marşlar eşliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümü kapsamında özel olarak hazırlanan pastayı eşi Özlem Aras Gürel, Şehit Aileleri, Gaziler ve İl Protokol üyeleri ile birlikte kesen Vali Fuat Gürel yaptığı konuşmasında “Karabük’lü, Safranbolu’lu, Yenice’li, Eskipazar’lı, Ovacık’lı  ve Eflani’li çok değerli hemşehrilerimiz bu mutlu, gururlu ve kutlu günde hepiniz hoş geldiniz. Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100 Yılını kutluyoruz, Cumhuriyetimize giden yolda en önemli dönemeç aslında milletimizin var oluş savaşı. Bu savaşı kaybetmiş olsaydık millet olarak çok sıkıntılı süreç yaşayabilir, özgürlüğümüzden olabilirdik, bu anlamda çok önemli bir dönemeci bu büyük zaferle dönmüş olduk. 100 senedir ülkemiz dimdik ayakta duruyor, şehitlerimizin kanı, kahraman gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde ayakta duruyor. Ülkemizin kurucusu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve kahraman silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Burada asıl olan liderin etrafında bütünleşebilen bir ülke, ülkemiz hangi dönemlerde sorun yaşarsa hemen bir lider ortaya çıkarmıştır, şükürler olsun ki 1900'lü yıllarda bütün dünyanın kabul ettiği bir lider çıkarmış, ülkemiz onun etrafında birleşerek dimdik Cumhuriyetimizin ilkeleri doğrultusunda hayatına devam etmekte. Bundan sonraki süreçte artık ülkemizi dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmesi ile alakalı 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ve Atatürk'ün ortaya koyduğu muasır medeniyetler hedefinin üstüne çıkarmayla ilgili hedeflerimiz büyük azim ve gayretle devam etmekte. Cumhuriyeti kuran, ülkemizin bekası uğruna savaşlarda şehit olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, bütün tarihimiz boyunca değerlerimizi, vatanımız milletimiz uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. İnşallah nice 100 yıllarda birlikte olacağız, önümüzde ki sene Cumhuriyetimizin 100 yılı inşallah hep beraber coşku ile kutlayacağız.. Milletimizin Zafer Bayramı Kutlu Olsun.” diye konuştu. 

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel resepsiyona katılan davetlilerin masalarını dolaşarak bayramlarını kutladılar ve davetlilerle kısa süreli sohbet ettiler.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları anısına 100 adet cumhuriyet balonu etkinliği, havai fişek etkinliğinin ardından etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Memleket Partisi Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr Mustafa Yaşar, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Garip Gümüş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aieleri ve gaziler katıldı.

Editör: Haber Merkezi