Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, yapımı tamamlanarak hizmete giren Kültür Merkezini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı.


 

20141219AW275644_02Yapımı tamamlanan ve hizmete giren Kültür Merkezinde basınla bir araya gelen Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada Kültür Merkezinde Karabük halkına güzel hizmetler sunacaklarını söyledi.

Kültür Merkezinin, Karabük Belediyesinin tahsis ettiği 10 dönümlük bir arazi üzerine yapıldığını anlatan Şahin, “ Yaklaşık 7 bin 900 metrekarelik bir alanı var. Geriye kalanı da bahçe alanı olarak kullanılmakta. Toplam 5 bin 500 metrekare kapalı alanı ve iki bloktan oluşuyor. Kültür Merkezimizin en büyük salonu ve çok amaçlı toplantı ve konferans salonu 420 kişilik. Bu salon her türlü etkinliklerimizi yapabileceğimiz kapasitede. Hem resmi hem de Sivil Toplum Kuruluşları talep ettiklerinde burayı kullanabilecek. Tabi ki önceden yapacakları etkinliklerin ne olduğunu, ne zaman yapacaklarını bizlere bildirmeleri gerekiyor. Bunun yanında 128 kişilik ikinci küçük salonumuz var burada da yine sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılabilecek. Oradan da herkes aynı şekilde faydalanabilecek. Bodrum katında hem A hem B Blokta bir takım faaliyet alanlarımız var. Bunlardan birisi sergi salonu, orada her türlü sanatsal etkinlikler yapılabilecek. Hem özel, hem de kurumsal anlamda sergiler orada açılabilecek. Bunun yanında müzik çalışma odamız var orada müzik etkinlikleri yapan gruplar çalışma yapabilecekler belli zaman dilimleri içerisinde. Yine orada biz Halk Eğitim Müdürlüğü ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yaparak bir takım kurslar da açabileceğiz. Yakın bir zamanda orada Halk Eğitim Müdürlüğü ile keman eğitim kursu açacağız. Aynı bölgede halk Oyunları ve Bale çalışma odamız var. Yine el sanatları ile ilgili de 4 atölyelerimiz var. Amacımız Kültür Merkezimizi dolu dolu kullanmak ve yaşatmak” dedi.

İL HALK KÜTÜPHANESİ TAŞINMAYA BAŞLADI

Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan Kütüphane binası ile ilgili de açıklama yapan Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, “Karabük Belediyesinin yapmış olduğu bina bize 15 yıllığına tahsis edilmişti. Protokolümüzü yapmıştık şu anda orada tefrişatı ile ilgili sona yaklaşıldı, tabelalarımızı astık. Şu anda İl Halk Kütüphanesi yen binaya taşınmaya başladı. Çok kısa sürede orası Karabük Halkına hizmet verir hale gelecek” ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi