3 ÇOCUKLARINI AYNI HASTALIKTAN KAYBEDEN SUDANLI AİLE, TEK ÇOCUKLARININ SAĞLIĞINA KAVUŞMASI İÇİN TÜRKİYE’YE SIĞINDI 


OTURMA İZNİ ALAMAYAN AİLE, YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR


 

sudanli-aile
Sudan’ın Darfur bölgesinde uzun yıllar devam eden iç savaştan dolayı çocuklarına gerekli sağlık koşullarını sağlayamadıklarından 3 çocuklarını kaybeden Adam ailesi, aynı hastalığa yakalanan çocuklarını yaşatmak için Türkiye’ye sığındı.

Sudan’ın Darfur bölgesinde yaşayan Adam Eltahir Adam ile Hawa Mohadi Adam çiftinin dünyaya gelen 3 çocukları yakalandıkları hastalıktan dolayı hayatını kaybetti.

Adam çiftinin daha sonra dünyaya gelen 2 yaşındaki Mozan Adam Eltahir Adam isimli bebeklerinin de aynı hastalığa yakalandığını tespit eden aile, çocuklarının sağlığına kavuşması için Türkiye’ye sığındı.

Karabük’te 10 metrekarelik tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veren Sudanlı ailenin tek arzusu 2 yaşındaki bebeklerinin sağlığına kavuşması.

Ankara’da yapılan tetkiklerde ilk verilen ilaçları 4 bin TL tutan aile, ilaçları alamadığından yardım bekliyor.

Baba Adam Eltahir Adam, Sudan’da 3 çocuğunu kaybettiğini söyleyerek, “Aynı hastalığa yakalanan tek çocuğumuzu yaşatmak için sağlık tedavisi için Türkiye’ye geldik. Burada Suriyeli ve Iraklı mültecilere oturma izni veriliyor ama bize bir türlü izin verilmiyor ve geri gitmemiz isteniyor. İlaçları yaklaşık bin 100 dolar tutuyor. Paramızda yok, kimsede yardım etmiyor. Daha önce 3 çocuğumu kaybettim, bunu da kaybetmek istemiyorum” dedi.

Sudanlı aile kendilerine uzanacak bir yardım eli ve Karabük’te oturma izni verilmesini bekliyor.