Karabük İl Müftüsü Halil BEKTAŞ Berat Kandili Mesajı yayınladı


 

10 Mayıs Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Şaban ayının 15. Gecesi olan Beraat Gecesidir. Yaklaşık iki hafta sonra, yani 27 Mayıs Cumartesi günü ise Ramazan-ı şerif başlayacaktır.

Berat gecesi, Yüce Allah’ın kullarına büyük lütuflarda bulunduğu, günahlarını bağışladığı ve dualarını kabul ettiği çok feyizli bir gecedir. Borçtan, suç ve cezadan kurtulmak anlamını taşıyan Berat, günahlardan kurtuluş gecesi demektir.

Bu gece yüce Allah'ın, kendisine yönelip af dileyen Müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği, duaların kabul edildiği bir gecedir. Bu geceyi ibadetlerle geçirerek dileklerimizi Allah'a arz etmemizi isteyen Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

“Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, o geceyi ibadetle geçirin, gündüzünü de oruç tutunuz. Çünkü Allah Teâlâ, o gece güneş doğuncaya kadar, dünyaya rahmetle tecelli ederek şöyle buyurur: “Yok mudur bağışlanmak isteyen, bağışlayayım? Yok mudur rızık isteyen, rızıklandırayım? Yok mudur dert ve musibete yakalanan, şifa vereyim?  Daha ne gibi dilekleri olan varsa istesinler vereyim."

Bizler de bu müjdeye kulak vererek bizlere ihsan edilen bu manevi fırsatlardan yararlanmalıyız.

Kandil gecelerinde geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, dua ve tövbe ederek, kaza ve nafile namazlar kılarak, Kuran okuyarak ve gücümüz nispetinde gündüzlerinde nafile oruç tutarak Allahın rahmetine vesileler edinmeliyiz.

Kulluk görevimizi en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde Ramazan ayını karşılamalıyız. Bu gece camilerimizde yapılan programlara katılarak, kadın erkek; genç ihtiyar hep birlikte yapılan dua ve rahmet taleplerine iştirak edelim.

Yüce Rabbimiz Berat kandilini hakkıyla ihya ederek feyiz ve bereketinden istifade edebilmeyi cümlemize nasip eylesin.

Bu vesile ile Ülkemizin ve tüm İslam âleminin Berat kandilini tebrik eder, günahlardan beratımıza ve hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ederim.