KARABÜK, KASTAMONU, İSTANBUL VE BARTIN'DA EŞ ZAMANLI DÜZENLENEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


 

10 KİŞİ TUTUKLANDI, 8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI


UYUŞTURUCU TACİRLERİ
Karabük Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vururken, önceki gün sabaha karşı Karabük, İstanbul, Bartın ve Kastamonu’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik yaklaşık 6 ay süren istihbari çalışmaların ardından önceki sabah operasyon için start verilmiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve İstihbarat şubelerinin ortak gerçekleştirdiği operasyonda belirlenen adreslere şafak operasyonu yapılmıştı

Karabük başta olmak üzere İstanbul, Bartın ve Kastamonu’da gerçekleşen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda, 7 gram toz esrar, 44 gram bonzai, 25 gram kubar esrar, 170 gram kenevir tohumu, 4 adet tütün ve bonzai karışımı sigara, 122 adet extacy hap ele geçirilmişti.

Emniyette sorguları tamamlanan C.Ş. (28), M.C.B. (17), N.S.B. (19), M.G. (26), İ.E. (28), Y.A. (18), İ.B. (31), S.Y. (34), M.G. (25), N.S. (43), B.Ö. (19), E.A. (23), M.S. (24), H.S. (26), F.Ç. (30) A.Ö. (22), Ş.E. (47) ve A.T. (22) isimli şahıslar sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, düzenlenen operasyon kapsamında Karabük’te uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen R.A. (22), H.Ş. (22) ve S.A.A. (20) isimli şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.

Savcının 10 saati geçen sürede zanlıların ifadelerini aldıktan sonra, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti.

Mahkeme 10 kişinin tutyuklu olarak yargılanması yönünde karar verirken, 8 kişiyi de tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Editör: Haber Merkezi