Temsilcimiz Kardemir Karabükspor'un Spor Toto Süper Lig'deki istikrarsız gidişi devam ediyor.


 

timthumb

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftası itibariyle henüz 7 puanda olan ve son iki haftayı puansız kapatan Karabük temsilcimiz Galatasaray'ı evinde konuk etti.

Henüz 3. dakikada korner atışı sonrası topu kalesinde bulan Karabükspor hemen toparlanmaya çalışsa da, ilk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya her iki tarafta dikkatli başlarken, maçın 57. dakikasında korner atışından golü bulan Kardemir Karabükspor oldu. Golün ardından Prandelli, Umut, Bulut hamlesini yaparak, gol yolunu güçlendirdi ve 71. dakikada Dzemaili’nin ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Umut skoru 1-2'ye getirdi. Bu golün ardından maçın kontrolünü elinde tutan ve neredeyse hiç pozisyon vermeyen Galatasaray, 90 dakika sonunda gülen taraf oldu.

tolunay kafkasMaçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, bugün haklarının mağlubiyet olmadığını söyledi.

İlk 15 dakikada saha dizilişinden dolayı biraz sıkıntı yaşadıklarını anlatan Kafkas, “Daha sonra özellikle Hamit ve Dzemaili kenar oyuncusu olmadığı için çok fazla içeri girdiği için beklerimiz de onlarla beraber içeri doğru kat etti. 15 dakikadan sonra hem oyunun dengesini kurduk hem de pozisyon üretmeye başladık. İkinci golü yiyene kadar oyunun hakimiyeti, üretmeye çalışan bir Kardemir Karabükspor vardı. Golü yedikten sonra tekrar gol aramaya başladık. Üzücü olan oyun üstünlüğü elimizdeyken golü yememiz. Ben iyi bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Sezon başından beri ciddi sıkıntılar içerisindeyiz. Özellikle sakat oyuncularımızın aynı bölgede oluşu takımı kurmakta ve hamle yapmakta sıkıntılar oluşturuyor. Antrenörlüğümüz gelişiyor. Bugünkü maçı bana soracak olursanız hakkımız mağlubiyet değildi. Galatasaray'ı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" dedi.

Sakatların durumu ile ilgili soruya ise Kafkas, "Maalesef bu seneyle geçen sene arasında sıkıntılı durumumuz var. Özellikle iki oyuncumuzun ayağının kırık olması, onların dönüşlerini uzun bir zamana yayıyor. 4-3-3 ile başladık sonra tekrar, 4-2-3-1'e döndük, Kumbela santraforu oynatmaya başladık, oyunu öyle dengelemeye çalıştık. Onun dışında ifade ettiğimi gibi Samba Sow bizim için çok önemli onun bir sakatlığı var. Erkan'ın ciddi bir sakatlığı var. Bunların dönüşleri uzadıkça uzuyor. Maalesef lig devam ediyor. Bizim şuanda yapacağımız iş devreye kadar toplayacağımız puanı toplayıp ikinci devre ciddi takviyeler yapmamız gerekiyor. Bu iş bunu gösteriyor. Gücümüz var fakat belli bir puanı toplamak lazım. Ne olursa olsun bu ligde 15 puanın altına düşmemek lazım yoksa çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz” cevabını verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR 

  • 3. dakikada Selçuk İnan'nın sol kanttan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

  • 20. dakikada Sneijder'in pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Dzemaili'nin sert vuruşunda top kaleci Waterman'dan döndü.

  • 36. dakikada Kumbela'nın sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Özmert'in beklemenden vuruşunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

  • 55. dakikada Selçuk’un kaleyi karşıdan gören yerden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Waterman topu sağ köşeden çıkardı.

  • 57. dakikada sağ kanattan Onur’un kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında topa iyi yükselen Emre Güngör’ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti. 1-1

  • 71. dakikada Dzemaili’nin sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Umut’un vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-2

  • 86. dakikada Hamit’in uzun pasında Burak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Waterman’ı geçerken topu ayağından açtı ve ardından vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Waterman son anda topa müdahale ederek meşin yuvarlağın filelere gitmesini engelledi.

Editör: Haber Merkezi