FATİH SULTAN MEHMET’İN RAPTİYEDEN PORTRESİ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI


İSTANBUL’UN FETHİNİN 561. YILINDA 25 BİN RAPTİYE İLE REKOR KIRILACAK


 

20140528AW102392_02Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Vanlı görsel sanatlar öğretmeni Sedat Çalımlı’nın desteği ile İstanbul’un fethinin 561. yıl dönümü ve Karabük Üniversite'sinin 7. kuruluş yıl dönümünde 25 bin raptiye kullanarak Fatih Sultan Mehmet’in portresini tamamlayacaklarını söyledi.

Daha önce Osmanlı Padişahlarından Sultan 2. Abdülhamit Han’a onursal doktora unvanı veren Karabük Üniversitesi, şimdi de İstanbul’un fethinin yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ın portresini 25 raptiye ile yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Malezya Rektörler Birliği Başkanı ve Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamarudin Hussin de portre için raptiye satın alarak projeye katkı sağladı.

20140528AW102392_04Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 29 Mayıs’ın Türk millet ve üniversiteleri için önemli bir tarih olduğunu belirterek, “29 Mayıs milletimiz için İstanbul’un fetih tarihi, bizim de üniversitemizin kuruluş yıl dönümü. Bu önemli tarihte ilginç bir etkinlik gerçekleştirerek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istedik. Ayrıca Soma’da yaşadığımız elim kazada kaybettiğimiz şehitleri rahmetle anarak geride kalan evlatlarının eğitimlerinde kullanılmak üzere yardım kampanyası başlattık. Vanlı görsel sanatlar öğretmeni Sedat Çalımlı ile birlikte Fatih Sultan Mehmet’in figürünü 25 bin raptiye ile oluşturacağız. Dün başladık ve şu an figür ortaya çıkmaya başladı. Her bir arkadaşımız 1 TL veya daha fazlasını ödeyerek birer raptiye satın aldı. Belirlenen yere takıp portreyi ortaya çıkaracağız. Bununla birlikte Guinnes Rekorlar Kitabı'na gireceğiz. Bugün de Malezya’dan gelen meslektaşım Prof. Dr. Kamarudin Hussin, Malezya parası 50 ringgit ile raptiye satın alarak hem Soma’ya yardım yaptı hem de Fatih Sultan Mehmet’i anmak adına katkıda bulundu” dedi.

Editör: Haber Merkezi