KARDEMİR’de önümüzdeki birkaç ay içinde yapılması beklenilen sendika delege seçimleri ile ilgili şube başkanlığı için Öz Çelik İş Sendikası’nın mevcut şube başkanı Ulvi Üngören ile karşısına aday olan Teşkilatlandırma Sekreteri Kenan Yılmaz’ın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

6 Ay önce şube başkanlığı adaylığını açıklayan ve seçim çalışmalarına yine aylar önce başlayan Kenan Yılmaz’a karşı Kardemir işçisinin desteği her geçen gün büyüyerek devam ediyor.

Uzun yıllardır sendikal hareketlerde görülmeyen bir süreç yaşanıyor.

Sendika içi delege ve şube seçimleri süreci adeta bir işçi hareketine dönüştü.

10 Yıldır görevde olan Öz Çelik İş Sendikası’nın mevcut şube başkanı Ulvi Üngören ise geçen hafta kısımlardaki delege adayları ile toplantılarına başladı.

Başladı ama…

Kenan Yılmaz’ın sosyal medyalarda paylaşılan onlarca, yüzlerce işçi ile fotoğraflarının karşısında, Üngören’in paylaştığı toplantı fotoğrafları bir hayli sönük kalıyor.

Kardemir işçisinden tam desteğini alan Kenan Yılmaz’ın karşısında, Üngören’in desteği siyasi arenada araması pek bir sonuç vermedi.

MHP İl Başkanlığının destek açıklamasına karşın, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz daha temkinli bir duruş sergiledi ve sendika içindeki şube başkanlığı yarışında tarafsız durmayı tercih etti.

MHP İl Başkanlığının Üngören’i destekliyoruz açıklamasıysa siyasi tabanda yalnız kalınca, destek yerine tepkiye dönüştü desek yeridir.

Üç ay öncede, Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin, Karabük’te yapılacak olan delege ve şube seçimlerinin, işçinin hür iradesi ile demokratik bir ortamda yapılacağı yönündeki tarafsızlıklarını açıklaması, Türk sendikal tarihine örnek bir karar olarak geçti.

Şimdi bazı aklı evvellerin; ‘Bu işe Ankara müdahale eder. Bu işe siyaset müdahale eder. Denildiği gibi işçinin hür iradesine bırakılmaz.’ gibi söylemlerde bulunmaları

Hem Kardemir işçisine karşı, 

Hem de Öz Çelik İş Sendikasının tüm yönetimine karşı bir hakaret sayılmalıdır.

Kardemir işçisinin hür iradesinden,

Demokratik ortamlarda yapılacak seçimlerden

Ve sandıktan çıkacak olan karardan, 

Kimler, neden rahatsız?

Bu söylemlerin içinde olanlara, bu soruları sormak lazım.

Ha bir de şimdi şöyle bir beklenti ve algı başladı.

Gökten sihirli bir değnek inecek....