GÖKLERİMİZ ÇELİK KANATLI KARTALLARINDAN KONFERANS

Üniversitemiz Kültür ve Sanat Kulübü’nün düzenlemiş olduğu Türk Hava Kuvvetleri SOLOTÜRK Uçuş Ekibi’n

Abone Ol

Üniversitemiz Kültür ve Sanat Kulübü’nün düzenlemiş olduğu Türk Hava Kuvvetleri SOLOTÜRK Uçuş Ekibi’nin katılımlarıyla ‘SOLOTÜRK Uçuş Ekibi’ konferansı gerçekleştirildi.


 

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Değerli Komutanlarım, değerli çalışma arkadaşlarım, sevgili gençler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Karabük Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayırt edici en önemli özellik öğrenci inisiyatifinin en ön planda tutuluyor olmasıdır. Bugün bu program gibi altı tane programımız gerçekleşmektedir. Eğer rektör olarak ben program organize edecek olsam, haftada bir program organize edebilirdim. Fakat sizler kendi eksikliklerinizi, kendi ihtiyaçlarınızı sizleri rekabet edecek konularda tercihlerinizi kendiniz belirliyorsunuz ve bizde buna destek vermeye çalışıyoruz. Üniversiteler gerçek hayatın tatbikat alanıdır. Üniversiteyi bitirip gerçek hayata atıldığınız zaman o zorlukları zaten göreceksiniz. Bu sosyal faaliyetleri üniversite içerisinde gerçekleştirecek olursanız hayata bir adım önde başlamış olacaksınız. Hepinizi bu kulüplerde yer alamaya davet ediyorum. 2013-2014 akademik yılında 718’i öğrenci kulüplerinin olmak üzere 1203 bilimsel, kültürel ve sosyal etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bunlar hiçbir üniversite de olmayan faaliyetlerdir. Olsa bile öğrenci marifetiyle yapılarak gerçekleşen hiçbir üniversite yoktur. Ben sizleri kutluyorum ve sizleri geleceğin liderleri olarak görüyorum. Milletimizi en iyi şekilde temsil eden komutanlarımıza, Türk Bayrağımızı göklere çıkararak, şerefle dalgalandırdıkları için ve komutanlarımız davetimizi kabul ederek geldikleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

SOLOTÜRK 1. Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt ve SOLOTÜRK Destek Ekipi aynı zamanda Basın ve Halkla İlişkiler Subayları Üsteğmen Emrah Bayrı ve Kıdemli Çavuş Erkan Alaz’ın katılımlarıyla gerçekleşen konferansta, Yüzbaşı Kurt yaptığı konuşmada; “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün burada gerçekleştireceğimiz etkinlikte biz neyiz, kimiz sorularının cevabını vererek sizlerin merak ettikleri soruları cevaplandırmak için geldik. Türk Hava Kuvvetleri ilk kurulan hava kuvvetleri arasında yer almaktadır. Tüm dünyada Türk Bayrağını dalgalandırmak ve yurt içinde de gösteriler yapmaktayız. Kullandığımız F-16 C Blok- 40 uçağı tasarım ödülüne sahip ve her bir şekli çizgisiyle anlam taşıyan uçaktır. Tasarımı havacılığın hızını ve doğru karar verme anlamını taşır. 21 tane çizgi vardır ve bu 21. Çizgi ile yıldız oluşmaktadır. Bunun anlamı ise 21. Yüzyılımıza hitaben 21. Dünya yıldızı olarak anlam taşımaktadır. Uçağımızın üzerinde Anadolu Kartalımız yer almaktadır.” diyerek F-16 C Blok-40 Uçağı ve SOLOTÜRK’ün 2015 tanıtım filmi ilk kez üniversitemizde izlenime sunuldu.

Sunumdan sonra katılımcıların merak ettikleri konulara değinerek sorulara cevap verildi.

Program sonunda günün anısına Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, SOLOTÜRK 1. Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt’a, Kültür ve Sanat Kulübü Danışmanı ve Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Nuri Kılavuz, Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı’ya, Kültür ve Sanat Kulübü Başkanı Ali Genç Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Kıdemli Çavuş Erkan Alaz’a plaketlerini takdim etti.
Son olarak da Karikatür ve Mizah Topluluğu Üyesi Erman Gülgeç kendi yapmış olduğu karikatürü SOLOTÜRK ekiplerine hediye etti.
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }