KARDEMİR KARABÜKSPOR 3-2 GÖZTEPE

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ LEVENT AÇIKGÖZ:
“FUTBOLCULARIN AZİM VE SAVAŞLARIYLA MAÇI ALDIK”

ZİRVEYİ TERK ETMEDİK

PTT Lig'de ilk devrenin son haftası olan 17. haftada sahasında Göztepe'yi konuk eden Kardemir Karabükspor, Murat Akın’ın hat-trick yaptığı mücadeleden 3-2 galip ayrıldı. Karşılaşma sonrası iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.

AÇIKGÖZ: “AZİM VE SAVAŞLARIYLA MAÇI ALDIK”

LEVENT AÇIKGÖZKarşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Levent Açıkgöz, Göztepe maçına iyi hazırlandıklarını belirterek, "O doğrultuda da maça iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk golü bulduk, oyunun gidişatında bir de penaltı kazandık ilk yarı. Maalesef bunu değerlendiremedik. İlk yarı genelde orta saha mücadelesi halinde geçti. İkinci yarıya başladığımızda kornerden gol yedik. Golden sonra takımımız demoralize oldu ve üzerine de ikinci golü yedik.

Bu golün olup olmadığı da, bizim olduğumuz yerden belli olmuyor ama sonuçta hakemin kararıyla gol olduğu tespit edildi. Ama futbolcularım 2-1'den sonra müthiş bir mücadele gösterdiler, özveri gösterdiler. Oyunu bırakmamaları ondan sonraki süreçte 3'üncü golü bulduktan sonra azimleri ve savaşmalarıyla da maçı aldığımızı düşünüyorum. İnşallah ligin ikinci yarısında da aynı şekilde mücadeleye devam ederek hedefimize doğru ilerleriz” dedi.

Kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını da anlatan Açıkgöz, “Bundan sonrası içinde bizim için bir problem yok. Alexe çok iyi bir futbolcu ama bir basiretsizliği, kısmetsizliği var. Normalde penaltıyı Murat Akın atacaktı. Takım içinde orada Murat dememize rağmen arkadaşları Alexe çok seviyor, kazanmak için Alexe'nin atması yönünde telkinde bulundular. Penaltıyı kaçırdı, olabilir bizim için önemli oyuncu. İkinci yarı daha iyi olacaktır” ifadesinde bulundu.

GÖZTEPE CEPHESİ

GÖZTEPE TEKNİKDİREKTÖRGöztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin ise ligin 3-4 tane iyi kadrosu olan takımlardan ikisinin karşılaşması olduğunu söyleyerek, “İlk devrenin son maçı olduğundan hem bizim için hem de Karabükspor içi önemli bir maçtı. Maça da çok dengeli olmasa da kendi ayağımızdaki topu kaptırarak yediğimiz bir golle başladık. Ardından rakibin kaçırdığı penaltı biraz erken koparabilirdi ama bu olmayınca da oyuna denge geldi.

İkinci yarıya çok iyi başladık oyuncu hamleleriyle beraber. 2-1'i de yaptık 3 de yapabilirdik. Son 20 dakika özelikle Kardemir Karabükspor'un baskısı vardı, bunu aslında kırabilirdik ama tek sebebi Kardemir Karabükspor geniş kadrosunun avantajını kullandı. Bizde de tam tersi dar bir kadronun özellikle 2-1 iken açıkçası orta sahaya hamle yapmayı düşündük ama oyuncumuz olmadığı için bu hamleleri yapamadık.

Ligin ilk yarısını biz rakiplerimizin 3 puan gerisinde tamamladık. Son 6-7 haftadadır da dar olan kadromuzla beraber yine de iyi bitirdiğimizi düşünüyorum. Realist olmak lazım kadro derinliğimiz ilk iki için zaten müsait değildi. Devreyi bekliyorduk. Bugünkü maçı kaybetmemizin nedeni de biraz da bu” dedi.