Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yenice’de kurucusu olduğu AK Parti’den geçtiğimiz aylarda ihraç edilince bağımsız kalmıştı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde kesin aday olacağını açıklayan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 24 Haziran Genel Seçimlerinde İYİ Parti’ye yanaşmış ve seçimlerden hemen sonra her nedense İYİ Parti ile yaptığı yakınlaşma flörtünü kesmişti.

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmak için kendine en uygun partiyi arayan Çaylı, son aylarda MHP’nin Yenice İlçe Teşkilatı ile ciddi bir yakınlaşma sergilemiş ve Yenice MHP teşkilatı da Çaylı’nın MHP’ye alınması için İl Teşkilatına baskılar yapmıştı.

AK Parti ile MHP’nin 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde yapmayı planladığı ittifak genel başkanların karşılıklı restleşmesi ile sona erince, AK Parti’den ihraç edilen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın MHP safralarına katılması için yeniden bir imkan doğdu.

Çaylı’nın MHP saflarına katılmasını ve Yenice’den aday gösterilmesine başta Yenice teşkilatı isterken, İl Başkanı Dr. Adem Kar ise Cumhur ittifakı nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepki göstermesinden çekinmişti.

Yerel seçimlerde Cumhur ittifakı süreci bitince, İl Başkanı Adem Kar’ın, Zeki Çaylı’nın MHP’den aday gösterilmesine sıcak baktığı ifade ediliyor. İl Başkanı Kar’ın şimdi Yenice’de Çaylı’nın aday gösterilmesini isterken, MHP’nin Karabük’te en büyük söz sahibi olan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ise Çaylı’ya sıcak bakmadığı da belirtiliyor. MHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, İl Başkanı Adem Kar’ın ve Rafet Vergili’nin konuyla ilgili kararın Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından  verilmesini bekleyecekleri de konuşuluyor.