Yenice Belediye Başkanı ve MHP Adayı Zeki Çaylı 2014 seçimlerinde halka söz verdikleri projelerin %95’ini yaptıklarını ifade etti. 31 Mart seçimlerine dolu dolu girdiklerini belirten Çaylı “2009 seçimlerinde biz sonuna kadar kapısı açık bir belediye başkanlığı olacak, burası halkın kapısı olacak demiştik. Şükürler olsun Yenice halkına sosyal belediyecilik çerçevesinde, kanunlarca elimizden gelen hizmeti yaptık. 2009 olsun, 2014 olsun verdiğimiz sözlerin yüzde 95’inden ziyadesini tamamladık. Biz hem bu makamın hakkını verdik, bu makamda iken kimseye yük olmadık, hem de Yenice halkının yükünü sırtımıza aldık. Halkımızın desteği, gücü ve dualarıyla Yenice’nin Belediye Başkanı olduk. Ayak bastığınız her yeri değiştiririz dedik, şükürler olsun ki dediklerimizi yaptık.

Yenice’ye geldiğimizde 1 metrekare hazine arazisi yoktu. Ekibimizle Filyos Irmağı kenarlarındaki boş alanları tapuladık, imar planı yaptık ve 191 metrekare hazine adına tapulu sanayi arsası ürettik. Bizde söz verdiğimiz üzere istihdama yönelik yatırımlar yapacağız.” dedi

Halk arasında Seyir Terası olarak bilinen Ihlamur Terası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çaylı, diğer projelerini de dile getirerek şu açıklamaları yaptı;

“Seyir Terası’nda 40 kadar insan çalışıyor, normal ölçekli bir fabrika gibi. Öncelikle istihdamı sağladık yetmedi, Yenice’de turizmi ateşleyen, bu fikri ortaya atan herkese çok teşekkür ederiz. Onlar bu fikri ortaya atmışlar, biz de hayali gerçeğe dönüştürdük. Arkadaşlarımız destek olduğu müddetçe de bütün kurduğumuz hayalleri gerçeğe dönüştürmek bizim kişiliğimiz, özelliğimiz ve şiarımızdır. Bunu Yenice halkı da biliyor. Bizim yaptıklarımızı yeterli bulup 31 Mart akşamı bize tekrar yetki verirlerse Seyir Terası ile ilgili yeni bir projemizi ilerleyen zamanlarda anlatabilirim.

Yenice’nin arazisi çok dağınık, bir tarafta demir yolu, bir tarafta ırmak, yüzde 87’si orman. Ne yapmak isterseniz isteyin bir yere tosluyorsunuz. Projelerinize rahat bir alan bulma gibi bir imkanınız yok. Biz şu anda 14 civarında park, yol genişletmesi gibi projeler için arsa satın aldık.

Şu anda BAKKA’dan 1 milyon TL proje bedeli aldık Seyir Terası için. Bununla geri kalan eksikleri tamamlıyoruz. Tamamlandığında arazili araçlar koyacağız. Bu arazili araçlarla Yenice’nin ormanlarını, doğa güzelliklerini gezdireceğiz. Bunu dışında oraya bir organik tarım yapılacak seralar kuracağız.

Yine Yenice’de orası ile bağlantılı olarak Şeker Çayı’nın üzerine asma köprü yapacağız. Asma köprüler ile daha kısa ulaşım noktası ulaştıracağız. 14 tane daha bungolov ev olacak orada. Avrupai bir çocuk oyun aparatı olacak. Yenice’nin doğası temalı bir projemiz olacak.

Seyir Terası şu anda insanlarımız tarafından biliniyor. Kışın ulaşım şartları sebebiyle turizm daha az olsa da insanlarımız orada hoşça vakit geçirip, ihtiyaçlarını karşılayarak oradan dönüyorlar. Yenice dışında ülkede de tanınıyor Seyir Terasımızı. Üniversitelerden hocalarımız gelip öğrencilerine ders yaptırdılar birkaç sefer.

Dağ bisiklet yarışlarımız da oluyor.  Bisikletçiler de bizleri yarış için en uygun, alakadar yer olarak gösteriyor. Bu da misafirperverliğimizin bir kanıtı. Bu sebepten dolayı da çok mutlu oluyoruz.

Yaşlılarımız için Yaşlı Bakımevi olacak. Bir Gençlik Spor Merkezimiz olacak. Kreşimiz olacak. Seyir Terasına teleferik yapacağız. Manavgat Şelalesinin görüntüsünü verecek Çırapazarı Projesinin yanındaki dereye bir şelale yapacağız.

Bizim Yenicemizde oksijen seviyesi çok yüksek. Yaz sezonunda iki futbol takımının aynı andan kamp yapabileceği bir kamp alanı, 40’ar kişilik iki tane de futbol sahası yapmak gibi bir projemiz var.”

Yenice halkına 10 yıllık ve iki dönem belediye başkanlığında hiç yalan söylemediklerinin altını çizen MHP Adayı Zeki Çaylı “Biz ne demişsek yapıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Yenice halkına hiç yalan söylemedik. Yenice halkının duygularıyla oynamadık.  Yenice’yi turizm adına, ki biz Yenice’ni geleceğini turizm olarak görüyoruz, geliştirecek ekip, kadro burada. Ki herkesin yapamaz dediği seyir Terası’nı yapan, bitiren ekip burada.

Biz halkın desteğine talibiz. Eğer Yenice halkı destek verirse biz onların hizmetinde oluruz, onları baş tacı ederiz. Çünkü Yenice halkını tanıyoruz. 50 yıldır Yenice’de yaşıyorum. Onlardan biri olduğumuzu iddia ediyoruz. İnşallah Allah hakkımızda hayırlısını nasip eder.” diyerek, açıklamalarını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi