Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı "Bir cenaze aracımız var, o aracı da o an başka bir cenazeye gönderdik"


Annesini zor defin eden Satuk Köyü Muhtarı "Bana bir gün önce cenaze aracını verdiler. Defin yapacağımız gün de Yenice Belediyesinden 'cenaze aracını gönderiyoruz' dediler, fakat cenaze namazına 45 dakika kala 'gönderemiyoruz' dediler."


 



 

Dün Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın, Yenice'nin Satuk Köyü Muhtarı Orhan Albaş'ın annesinin cenazesi için cenaze aracı vermediği iddiası gündeme düşmüştü.

Konuyla ilgili sosyal medayasında açıklama yapan Çaylı, Yenice Belediyesinin bir tane cenaze aracı olduğunu, diğer ikinci aracın kaza yaptığını ve o günde bir başka cenaze için aracın görevlendirildiğini öne sürerek, iddiaları yalanlamıştı.

Annesini hafta sonu toprağa veren Satuk Köyü Muhtarı Orhan Albaş ise Başkan Çaylı'nın bu açıklamasının yalan olduğunu öne sürerek Karabük Net Haber'e bir açıklama yaptı.

Muhtar Albaş, cenaze aracını belediye yetkililerinin göndereceğini belirtmelerine rağmen öğle namazına yarım saat kala "Aracı gönderemiyoruz." cevabını belediye yetkililerinden aldığını belirtti ve apar topar Yortan Belde Belediyesinden cenaze aracı temin ettiklerini söyledi.

Muhtar Orhan Albaş, Başkan Çaylı'nın açıklamasının yalan olduğunu şu sözleri ile ifade etti; "Rahmetli Annemin definden önce ben Zeki Başkanı aradım. Kendisi çıkmadı telefona. Telefona çıkan arkadaşa derdimi anlattım. Sağolsun bana cenaze aracı verdi. Cenazeyi hastaneden aldık getirdik eve, buraya kadar naklini sağladı. Pazar günü belediyeyi aradım, tamam dediler. Bir müddet sonra tekrar aradım, 'Sıkıntı yok, aracı göndereceğiz. Saat 11:30'da orada olacak araç' dediler. Saat 12'ye doğru araç gelmeyince, ben Yortan Belediye Başkanı Ali Şık Bey'i aradım. Kendisi sağolsun bana cenaze aracını gönderdi. Zamanımız çok az kaldığı için aramak zorunda kaldık."

Muhtar Albaş ayrıca konuşmasına şöyle devam etti; "Bir tane aracın vardır, ilçede cenaze olduğu için köylere gönderemeyebilirsin, ona bir şey demiyorum. Ama sabah bana 'Bizim bir aracımız var, merkezde de cenaze var ve aracı size gönderemiyoruz' diyebilirlerdi, bende başımın çaresine bakardım. Birde ilgili arkadaş bize cenaze arabasının muayenesinin olmadığını söylüyor mazeret olarak. Ben bu zamana kadar bir cenaze arabasının durdurulup ta, 'Evraklar neden eksik, muayenesi neden yok' dendiğini bilmiyorum." 

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın neden böyle yaptığına bir anlam veremediğini belirten Muhtar Orhan Albaş "Aramızda öncesinde gelen bir problem de yok. Ama neden böyle yaptığını da anlamış değilim. Ama aramızdaki bu soğukluk seçimlerden sonra oldu. Daha öncesinde aynı siyasi görüşe sahiptik. Sonuç olarak o da seçimle geldi, bende. İkimiz de halka hizmet için geldik. O ilçesine hizmet ediyor, ben köyüme hizmet ediyorum. Daha önce de bu tür şeylerin olduğu duyumunu aldım. Bir belediye başkanına böyle davranışlar yakışmıyor." diye konuştu.

ÖZEL İDARE KÖYLERDEKİ CENAZELER İÇİN ARAÇ ALMALI

Annesini defin edeceği gün ciddi bir mağduriyet yaşayan, Yenice'nin Satuk Köyü Muhtarı Orhan Albaş son olarak Karabük İl Özel İdarenin, köylerdeki cenaze işlemleri için cenaze aracı alması gerektiğini vurgulayarak, köy muhtarlarına, bölge milletvekillerine ve Karabük Valisine çağrıda bulundu.

Yenice Belediye Başkanının eline bakmaktan kurtulmak gerektiğini vurgulayan Muhtar Albaş "Ben buradan Yenice'nin 34 köy muhtarına seslenmek istiyorum. Yenice Belediyesi bugün bunu bana yapmışsa, yarın da size yapacaktır. Bundan eminim. Bende diyorum ki bundan sonra kaymakamımızın başkanlığında Köylere Hizmet Götürme Birliği adı altında bir cenaze aracı alalım diyorum. Bu sıkıntılar devamlı bizim önümüze gelecek. Bize burada bu hizmetleri verecek olan bir tek Yenice Belediyesi. Artık şahıslardan kurtulalım, herkes kendi işini yapsın istiyorum. Ben İl Özel İdaresi'ne bağlıyım. Sayın Vekillerime de, Sayın Valime de söylüyorum. Buna ortaklaşa bir çözüm bulalım. İnsanlar birbirine bağlı olmasın. Bu konuda bizlere yardımcı olunmasını istiyorum. Bizi şahıslara muhtaç etmesinler." diyerek, yaşadığı mağduriyetten bir sonuca varılmasını istedi.
Editör: Haber Merkezi